Влада

Голова Житомирської облради побажав «Солдатам миру» воювати лише на полігонах

15 July 2015, 18:05

 15 липня в Житомирській обласній раді були проведені урочисті збори організації учасників міжнародних миротворчих організацій «Солдати миру».

Про це повідомляє прес-служба облради.

На зборах були присутні голова обласної ради Віталій Француз, заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Поліщук, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, Аташе з питань оборони посольств Республіки Польща, Словацької Республіки та Чеської Республіки.

«Ви відстоювали та захищали мир разом із представниками різних країн світу на території інших країн, і ніхто тоді не думав, що доведеться воювати за мир на нашій землі. І, на жаль, уже не має в живих деяких ваших побратимів, які ще не так давно були присутні в цьому залі і отримували тут вітальні адреси і поздоровлення, а сьогодні вони загинули за мир у рідній Україні. Тому я бажаю лише одного – мирного неба в усьому світі, щоб не в обмежених контингентах відстоювати мир на тій чи іншій території, а лише на полігонах та під час спільних навчань відпрацьовувати взаємодію», - сказав голова облради Віталій Француз.

Під час зібрання були вручені Грамоти обласної ради та обласної державної адміністрації, а до пам’ятника загиблим миротворцям покладено корзину з квітами.

15 липня в Україні відзначають День українських миротворців. Це свято було засновано постановою Верховної Ради від 21 травня 2013 № 292-VII.

 

Фото прес-служби обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі