Влада

У Житомирі підписали Меморандум, який дозволить встановити чотири котли на твердому паливі

17 July 2015, 11:13

17 липня між Житомирською міською радою та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй було підписано Меморандум про партнерство з метою реалізації проекту «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні».

В. о. міського голови Любов Цимбалюк розповіла про те, що місто фактично безкоштовно отримує твердопаливні котли.

«За рахунок цього Меморандуму Житомир отримує котли для котелень, які будуть термомодернізовані. Ми фактично безкоштовно отримуємо ці котли, окрім того, що у міському бюджеті закладено фінансування щодо проектно-кошторисної документації і для встановлення. Все решта – це безкоштовна допомога, яку ми отримуємо сьогодні для Житомира», – сказала Любов Цимбалюк.

Керівник проекту «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні» Володимир Лященко наголосив на тому, що місто Житомир було вибране не випадково.

«Той Меморандум, який сьогодні був підписаний, закладає основи для подальшої реалізації проекту ПРООН та глобально-екологічного фонду стосовно розвитку комерціалізації біоенергетичних технологій в муніципальному секторі в Україні. В рамках цього проекту ми запровадили ряд пілотних проектів щодо переведень муніципальних об’єктів на біопаливо, зокрема на використання солом’яних пелет. І таким чином, Житомиру, як одному із активних міст, ми з радістю запропонували і місто погодилося, на прийняття до себе цього пілотного проекту, і погодилося на встановлення чотирьох біопаливних котлів. Всі котли були закуплені рахунком ПРООН шляхом відкритого міжнародного конкурсу за правилами ПРООН, і єдина умова, яка у нас була – це часткове співфінансування по проектно-кошторисній документації на тих об’єктах, куди воно буде встановлене. Цей меморандум дозволить житомирському бюджету економити значні кошти, а Україна буде здобувати енергетичну незалежність в рамках економії вичерпних палив, а також зменшення шкідливих викидів в атмосферу», – зазначив Володимир Лященко.

Два твердопаливних котла буде встановлено у ЗОШ №1 на Мальованці, один у садочку №10 та ще один – у Житомирському національному агроекологічному університеті.

Житомирська міська рада планує встановити котли до початку опалювального сезону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі