Місто

Забудовник пояснив ситуацію з балконом, який нібито обвалився у новобудові на вул.Бородія в Житомирі

17 July 2015, 15:48

 У ЖБК «Набережний Квартал» розповіли про ситуацію з балконом у новобудові на вул. Бородія, 50-А.

«У ході проведення будівельно-монтажних робіт на об'єкті по вулиці Бородія в місті Житомирі для перевірки надійності та відповідності основних консольних конструкцій розрахунковим проектним навантаженням будівлі на міцність критичним навантаженням до руйнування конструкції, 14 липня поточного року було проведено випробування типової балконної плити, яка попередньо була змонтована на 8-у поверсі другої секції», - йдеться у повідомленні компанії.

За результатами випробувань було встановлено, що несуча спроможність консольної конструкції будівлі майже у два рази перевищує проектне статичне навантаження та відповідає державним будівельним нормам В.2.6-98.2009.

«Вищевказані випробування були проведені та засвідчені комісією у складі найманого персоналу з технічного нагляду, відповідальних осіб генерального підрядника будівництва, а також запрошених фахівців по дослідженню деформацій залізобетонних конструкцій та виробів», - повідомляють представники ЖБК «Набережний Квартал».

Забудовники підкреслюють, що під дотримуються всіх стандартів будівництва та турбуються про своїх клієнтів. 

Заступник начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції в Житомирській області Сергій Сербін повідомив Житомир.info, що станом на 17 липня представники інспекції перевірку по вказаному об’єкту не проводили, бо поки що не отримали дозвіл з Києва.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня читачі повідомили, що на будівництві багатоповерхівки по вулиці Бородія обвалився балкон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі