Культура

У Житомирі на джазовій вечірці збирали гроші на гамма-терапевтичний пристрій для лікування онкохворих

18 July 2015, 18:55

Рідкісні джазові платівки, картини, прикраси ручної роботи та дизайнерські сукні - ці та інші унікальні витвори мистецтва стали лотами на аукціоні раритетних речей на благодійному музичному вечорі «Jazz-терапія», який відбувся у Житомирі 17 липня.

Кошти, зібрані на благодійному аукціоні, будуть спрямовані на реалізацію проекту для підтримки онкохворої молоді та придбання гамма-терапевтичного пристрою для житомирського онкологічного диспансеру. Голова благодійного фонду «АрТерапія» Юлія Кручак розповіла, що за деякими унікальними лотами доводилося полювати на інших аукціонах, деякі ж були виготовлені спеціально для цього заходу.

«Ця брошка була виготовлена спеціально для нашого джазового вечору. В 20-30-х роках, якщо таку брошку вдягала заміжня жінка, це означало, що вона має дуже високий соціальний статус. Якщо цю брошку одягала незаміжня жінка, значить, вона готується до весілля, або дуже хоче вийти заміж. Тому сподіваємося, що цю брошку купить незаміжня дівчина і їй дуже скоро посміхнеться удача», - каже Юлія Кручак.

До благодійної джазової вечірки долучилися талановиті житомирські музиканти та митці. Спеціальним гостем заходу стала київський фешн-дизайнер Поліна Веллер, яка представила свої сукні з нової колекції. Вона розповіла, що на таких заходах у речей з’являється власна історія.

«Речі мають жити власним життям, тобто вони мають презентуватися саме на таких заходах. Я їх бачу більше не повсякденними, а більш індивідуальними, як і сьогоднішній вечір»,- розповідає Поліна Веллер.

На аукціоні вдалося зібрати майже 6 тисяч гривень. Організатори розповідають: це лише невелика частина того, що потрібно для придбання гамма-терапевтичного пристрою, тож запрошують усіх небайдужих житомирян долучатися до майбутніх заходів.

«Сьогоднішня наша вечірка - це пре-паті до відкриття нашого благодійно-мистецього фестивалю, який відбудеться за декілька днів в приміщенні кінотеатру «Жовтень». 20 липня ви пересвідчитесь в тому, що в Житомирі живе мистецтво. І воно не просто живе, а живе дуже активним життям»,- каже Юлія Кручак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі