Влада

У Житомирському районі хочуть заборонити продавати алкоголь військовим у формі

20 July 2015, 17:59

Від початку АТО на території Житомирської області внаслідок вживання спиртних напоїв загинуло 6 військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Крім цього, складено протоколи про адміністративні правопорушення за розпивання алкоголю в заборонених місцях та появу в громадських місцях у вигляді алкогольного сп’яніння щодо 60-ти військових, а також 90 протоколів за розпивання алкогольних напоїв на території військових частин», - йдеться у повідомленні.

20 липня представники обласної та Житомирської районної державних адміністрацій, військової прокуратури Житомирського гарнізону, голови Новогуйвинської, Головенківської, Денишівської, Корчацької та Тетерівської сільських рад зібралися у приміщенні Житомирської райради, щоб обговорити питання продажу алкоголю військовослужбовцям у формі, - зазначає прес-служба.

Приводом для такої зустрічі став лист військової прокуратури, в якому зазначається, що внаслідок вживання алкоголю військовослужбовцями збільшується кількість правопорушень, погіршується стан здоров’я військових та загалом знижується авторитет Збройних Сил України, - відзначає прес-служба.

«Для вирішення питання про підвищення правопорядку у Житомирському районі військова прокуратура звернулася до органів місцевого самоврядування з проханням розглянути можливі шляхи заборони продажу алкоголю військовослужбовцям», - відзначають в ОДА.

Зі слів директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексія Шатила, приклади вирішення цієї проблеми спостерігаються у різних регіонах України, де заборони продажу алкоголю військовим вже діють, зокрема, у Львівській, Миколаївській, Дніпропетровській та інших областях.

Олексій Шатило рекомендував написати лист в прокуратуру з проханням роз’яснити органам місцевого самоврядування всі юридичні аспекти прийняття рішення про заборону продажу алкогольних напоїв людям у військовій формі.

«Рішення ви повинні прийняти самі. Єдине, на чому ми наполягаємо – не доводити цю роботу лише до формалізму. Потрібно діяти у цьому напрямі, адже лише спільні зусилля принесуть позитивний результат», – зазначив Олексій Шатило.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі