Події

В СБУ прокоментували затримання у центрі Житомира: чиновниця систематично брала хабарі за прискорення держреєстрації

22 July 2015, 11:23

Чиновниця управління юстиції в Житомирській області налагодила механізм систематичного отримання хабарів за прискорення процесу держреєстрації договорів оренди землі. Лише у 2015 році таким чином було зареєстровано 4 тисячі договорів.

Про це Житомир.info повідомили у прес-групі Служби безпеки України в Житомирській області, коментуючи затримання хабарниці, яке відбулося ввечері 21 липня на майдані Перемоги у центрі Житомира.

Співробітники Служби безпеки України спільно з міліцією та прокуратурою затримали «на гарячому» під час одержання 6 тисяч гривень хабара одного із заступників керівника Головного територіального управління юстиції в Житомирській області. За таку «винагороду» держслужбовець пообіцяла представнику фермерського господарства посприяти у державній реєстрації 120 договорів на оренду земельних ділянок.

«Також встановлено, що зловмисниця разом із своїм чоловіком, який виконував роль посередника, налагодили механізм систематичного отримання неправомірної вигоди за прискорення процесу державної реєстрації договорів оренди земельних ділянок. Всього з початку року таким чином зареєстровано майже чотири тисячі договорів», - поінформували в СБУ.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомляв Житомир.info, 21 липня у центрі Житомира СБУ затримала чиновницю управління юстиції на хабарі у 6 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі