Події

Затриманій на хабарі працівниці Житомирського управління юстиції загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією

22 July 2015, 16:06

Від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна загрожує чиновниці, яку 21 липня в центрі Житомира затримали під час отримання хабара.

Жінка займає посаду одного з заступників керівника Головного територіального управління юстиції у Житомирській області. За 6 тисяч гривень вона обіцяла посприяти у державній реєстрації 120 договорів на оренду земельних ділянок. У прокуратурі розповідають: до правоохоронців звернувся представник фермерського господарства, з якого вимагали хабар. Під час спільної операції працівників прокуратури і співробітників міліції та СБУ чиновницю затримали на місці злочину.

«В автомобілі вони передали, і після того, як особа вийшла після передачі хабара, відразу підійшли працівники СБУ, працівники міліції і повідомили, що проводиться затримання. Гроші помічені спеціальними препаратами, всі гроші, номера купюр записані, що саме дані гроші вона отримала», – каже старший прокурор відділу з протидії корупції прокуратури Житомирської області Андрій Бас.

Керівник управління юстиції у Житомирській області Олег Горай відмовився коментувати затримання його підлеглої.

«Поки ведеться досудове слідство, вибачайте, жодних коментарів я не даю. Буде якась міра запобіжного заходу вирішуватись, тільки після того, те що буде мені відомо як керівнику, тільки з приводу того я буду з вами про щось говорити», – повідомив телефоном Олег Горай.

Наразі проводиться досудове розслідування за ч.3 ст. 368 Кримінального Кодексу України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Також вирішується питання обрання міри запобіжного заходу та відсторонення затриманої від посади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі