Події

Під Києвом міліція затримала 34-річного мешканця Житомирської області, який торгував зброєю

23 July 2015, 15:17

У місті Ірпінь, столичного регіону, працівники міліції спільно зі співробітниками прокуратури затримали двох осіб, у яких вилучили арсенал зброї. Встановлено, що чоловіки – мешканці Житомирської та Хмельницької областей займалися незаконною торгівлею вогнепальної зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Київській області.

До чергової частини Ірпінського міськвідділу міліції надійшла інформація про чоловіка, який займається нелегальним продажем зброї.

Як повідомив заступник начальника главку міліції Київщини Дмитро Головін, під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали підозрюваного чоловіка під час спроби ним реалізації боєприпасів та вибухових речовин.

«Торговцем зброї виявився 34-річний мешканець Житомирської області, який тимчасово проживав у місті Ірпінь. Він намагався продати 400 набоїв та дві гранати «РГД-5» за 12 тисяч гривень», - йдеться у повідомлені міліції.

Також правоохоронці встановили подільника затриманого - 25-річного уродженця Хмельницької області, який також тимчасово проживав у місті Ірпінь. У нього вдома під час санкціонованого обшуку оперативники вилучили гранатомет, револьвер «Magnum», рушницю «Мосіна», 4 гранати «Ф-1», 2 гранати «РГД-5» та понад тисячу набоїв до різної зброї. Наразі обох чоловіків затримано згідно статті 208 КПК України.

За даним фактом слідчим відділом Ірпінського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладко ствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Правоохоронці встановлюють шляхи надходження зброї та їх реалізації. Досудове слідство триває.

Фото та відео прес-служби ГУМВС в Київській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі