Економіка

Для тих, хто задекларував свої доходи, житомирські податківці нагадують про сплату ПДФО до 1 серпня, інакше – штраф

24 July 2015, 09:50

Подав декларацію про доходи до 1 травня - сплати податок до 1 серпня.

Про це нагадують у секторі комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

За інформацією управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Житомирській області, станом на 20 липня до податкових інспекцій області фізичними особами подано 16,2 тис. декларацій про майновий стан і доходи, в тому числі 5,2 тис. на отримання податкової знижки. Таким чином громадянами області самостійно задекларовано до сплати 15,8 млн грн. Це на 2,0 млн грн більше, ніж у 2014 році на аналогічну звітну дату, і на 1,2 млн грн більше, ніж за весь 2014 рік.

У фіскальній службі нагадують, відповідно до Податкового кодексу України громадяни, що подали до 1 травня декларацію про майновий стан і доходи за 2014 рік, зобов’язані самостійно до 1 серпня 2015 року сплатити суму податку на доходи фізичних осіб, зазначену ними у податковій декларації. У разі, якщо платник податків не сплачує узгодженої суми грошових зобов’язань протягом строків, визначених кодексом, він притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.

Крім того, на суму податкового боргу нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу, або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожен календарний день прострочення у його сплаті (пункт 129.4 статті 129 Кодексу).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі