Суспільство

Спостерігач від житомирського ДемАльянсу показав відео, як «видалив» із дільниці у Чернігові псевдожурналіста

26 July 2015, 13:34

25 липня із самого ранку на виборчих дільницях Чернігова, де, як відомо, проходять проміжні вибори народного депутата України, спостерігачі від ДемАльянсу фіксують скупчення  псевдожурналістів-«тітушок».

Про це нам розповів редактор Студії журналістських розслідувань «ЧБ» на Житомир.info Владислав Пучич, який зараз перебуває у Чернігові на дільниці №740987 в якості спостерігача від ДемАльянсу.

«На всіх дільницях зафіксовані по типу кореспонденти газети Комітету виборців України «Точка зору». Більшість з них – «тітушки», тобто, чоловіки специфічної зовнішності і здебільшого спортивної статури. У багатьох з них на зап’ястях жовті браслети із написом «ЯУкроп», дехто перевернув їх написом униз після зауважень, що це агітація. Хочу сказати, що КВУ зробив офіційну заяву, що жодних посвідчень від газети на ці вибори не видавав. На моїй дільниці були присутні два псевдожурналіста від «Точки зору», їхні посвідчення датовані майбутнім 15 вересня 2015 року. Я видалив обох – не фізично, звісно, а словесно. Просто сказав, що такого засобу масової інформації не існує. Вони знітилися, забрали речі і вийшли. Один з них зараз «нарізає круги за вікнами дільниці», - прокоментував Влад Пучич. Відео процесу «видалення» із дільниці липового кореспондента він виклав у Facebook.

"Видалив з дільниці ше одного псевдожурналіста з Точки зору. Пішов мовчки. Сподіваюсь, що це найбільше порушення за сьогодні. На дільниці спокійно. Явка на 12:00 12%. Місто напружене...», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Пучич також повідомив про випадки присутності на чернігівських дільницях «журналістів» характерної зовнішності від неіснуючої газети «Рідне село». Крім того, їх дуже багато по місту, зокрема, біля готелю, де зупинилися демальянсівець з однодумцями. Представник ДемАльянсу каже, що кремезні хлопці спілкуються і координують свої дії із членами комісій від кандидата в депутати по 205 округу Геннадія Корбана.

«Зараз відносно спокійно, але є інформація, що на вечір готуються провокації», - повідомив спостерігач.

Як відомо, виборчі дільниці у Чернігові закриються о 20.00.

Дільниця №740987. Фото з соцмережі

У ЗМІ повідомляють, що до складу 205-го округу входить 83 виборчі дільниці, в списки для голосування внесено 146,9 тис. виборців. У виборчий бюлетень внесено прізвища 91 кандидата - 84 самовисуванця та 7 - від партій.

Основна боротьба в ході виборчої кампанії велася між представником команди олігарха Ігоря Коломойського - Геннадієм Корбаном і кандидатом від БПП, главою Держуправління справами Сергієм Березенком.

Право вести спостереження за виборами в день голосування отримали 4 українських громадських організації.

Результати виборів ЦВК зобов'язана встановити не пізніше 11 серпня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі