Події

У Коростенському районі затримали чоловіків, які вночі з ліхтарем шукали бурштин

28 July 2015, 11:20

 28 липня члени міжвідомчої рейдової групи у Коростенському районі Житомирської області затримали у лісовому масиві поблизу с. Гулянки трьох чоловіків, які займались незаконним видобутком бурштину.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Близько 1.00 28 липня працівники міліції, СБУ, прокуратури та інших відповідальних служб під час чергового профілактичного рейду затримали трьох старателів. Молодики за допомогою лопат під світло ультрафіолетового ліхтаря перекопували перемитий лісовий грунт у пошуках сонячного каміння. У чоловіків вилучено знаряддя праці та добуте каміння», – йдеться у повідомленні.

Усіх трьох було доставлено до Коростенського МВ УМВС для оформлення відповідних матеріалів. Як з’ясувалось, вони є жителями с. Першотравневого, 19-ти, 42 та 45 років.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Триває з’ясування всіх обставин. Чоловікам може загрожувати відповідальність у вигляді штрафу або обмеження чи позбавлення волі до 3 років.

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі