Політика

Павло Дзюблик ініціював ряд рейдів щодо незаконної ловлі риби та вирубки лісу у Житомирській області

28 July 2015, 17:11

Риболовів, які незаконно ловлять рибу сіткою, піймали у Володарськ-Волинському районі. Рейд за ініціативи народного депутата України, члена фракції «Народного фронту» Павла Дзюблика було проведено на Новоборівському водосховищі.

За словами народного обранця, такі рейди будуть проводитись не тільки стосовно лову риби, а і відносно незаконної вирубки лісу на Житомирщині. Павло Дзюблик розповідає, що приводом для проведення рейду за участю екологічних інспекторів стали масові скарги жителів нашої області на незаконний вилов риби у водоймах. У результаті проведеної спецоперації вдалося зловити браконьєрів, які ловили вночі рибу сіткою, що заборонено законодавством.

Затримані риболови розповіли, що працюють на приватного підприємця Пшеничного неофіційно. Рятувальних кругів або жилетів, як це передбачено технікою безпеки, при цьому у них не було. Щоб довести справу до кінця, Павло Дзюблик відвідав житомирську рибінспекцію, куди й приніс сітку, вилучену в риболовів. Начальник рибінспекції порушення при вилові риби підтвердив. 

Депутат Верховної Ради запевняє, що проведений рейд не є боротьбою лише з одним окремим підприємцем й закликає мешканців Житомирщини повідомляти про порушення екологічного законодавства до його громадських приймалень.

Усі документи та звернення щодо пійманих вночі браконьєрів депутат відправив у відповідні інстанції для реагування. Надалі Павло Дзюблик обіцяє провести подібний рейд і щодо незаконної вирубки лісу на Житомирщині.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський бізнесмен налагодив лов риби з двох водосховищ, якими користується Іршанський ГЗК. Підприємець, у якого екологи під час рейду вилучили риболовні сітки, запевнив, що має усі дозволи на промисловий вилов біоресурсів Іршанського водосховища. 

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі