Політика

Житомирські свободівці перевірили інформацію про підкуп виборців фондом Любові Цимбалюк

28 July 2015, 17:47

У підкупі виборців на користь Любові Цимбалюк житомирські свободівці запідозрили волонтерів, які роздають благодійну допомогу у приміщенні готелю «Житомир». За їх інформацією малозабезпеченим людям надають одяг, харчі та іншу допомогу, яка надходить з-за кордону і закликають на наступних виборах підтримувати Любов Цимбалюк:

«До нас звернулася жіночка, сказала, що тут дають пакети з іноземним рисом, милом, якимись речами і просять голосувати за Любов Цимбалюк. Ми вирішили це перевірити, попросили знайому жінку. О 9 ранку вона підійшла сюди, зайняла чергу, отримала рис, мило, якісь речі, заяву, де вони говорили, що це фонд саме Любові Володимирівни Цимбалюк, вона надає допомогу всім-всім, щоб передавали рідним, друзям, хто бажає отримати допомогу і таким чином віддати свій голос за Любов Володимирівну. Я вважаю, що якщо таким чином навіть у Житомирі будуть походити вибори, хоча до виборів ще далеко, а вже починають роздаватися пакети, то чи можна це називати підкупом, нехай це вирішують ті люди, які отримують ці пакети», – розповіла заступник голови обласної організації ВО “Свобода” Марія Моісеєнко.

Від самого ранку біля входу у волонтерський центр шикується черга людей переважно пенсійного віку. Всередину впускають по п’ять людей, яким надають допомогу.

«У мене багатодітна сім'я, он дітям набрала дитячий одяг. Я по всіх ходжу благодійних фондах, але думаю, за кого голосувати і нікому не скажу, за кого я голосую», – каже пенсіонерка, перебираючи дитячий одяг.

У благодійному фонді витівку свободівців вважають провокацією переконують, що нікого не агітують, а заяви, які просять писати на ім’я Любові Цимбалюк, потрібні для звітності перед податковою.

«Це благодійний фонд «Сила нації». Любов Цимбалюк – голова благодійного фонду, я – заступник голови. До нас звертаються люди, інваліди, ми надаємо як і візки, передаємо на АТО все, що можливо. Наприклад, нещодавно ми передали братам Кузьміних близько 50-ти пар милиць, які вони завозили у госпіталь. Ходунки передаємо. Те, що нам приходить для людей, ми ділимось, бо знаємо, що потрібно хлопцям. Продукти харчування приходять, щоб ми людям малозабезпеченим роздавали, але ми ще можемо передати і на АТО. У нас є договір про співпрацю між 4-ма фондами «Турбота та милосердя», «Сила нації», «Взаємодія» і «Житомир – наше рідне місто» і ми співпрацюємо також з американцями, канадцями, шведами. Ми допомагаємо людям і ніякої агітаційної роботи не проводимо», - каже заступник голови благодійного фонду «Сила нації» Володимир Савченко.

Волонтери, які співпрацюють з фондом, вважають звинувачення у підкупі абсурдними, оскільки Любов Цимбалюк ще не висунула свою кандидатуру для участі у виборах. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі