Події

У Житомирській області СБУ затримала бурштинокопачів та їх «конспіраторів»

30 July 2015, 11:15

У Житомирській області в ході чергового нічного рейду міжвідомча група СБУ, міліції та прокуратури затримала трьох мешканців Коростенського району, які видобували бурштин.

Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Зловмисники з метою «конспірації» виставляли вартових, які б попереджували про наближення правоохоронців. У затриманих бурштинокопачів вилучено освітлювальні прилади та знаряддя для нелегального видобутку корисної копалини. Під час санкціонованих обшуків їхніх помешкань правоохоронці вилучили декілька пакунків із бурштином-сирцем загальною вагою майже 10 кілограмів, три водяні мотопомпи та сотні метрів пожежних рукавів», – йдеться у повідомленні.

На території Бондарівської сільської ради міжвідомчою рейдовою групою правоохоронців була затримана ще одна група бурштинових «старателів». Зловмисники вже зняли поверхневий шар ґрунту на місці родовища та підготували майданчик для незаконного видобутку бурштину.

24 мешканці Житомирської, Рівненської, Чернігівської та Київської областей, причетні до протиправної оборудки, затримані. П’ять автомобілів, мотопомпу і п’ять гідравлічних рукавів, механізований бур та пристрій для вимивання ґрунту (т.зв. шредер), інші робочі інструменти – вилучено.

Наразі в рамках кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України тривають процесуальні та слідчі дії.

Як повідомляв Житомир.info, 28 липня члени міжвідомчої рейдової групи у Коростенському районі Житомирської області затримали у лісовому масиві поблизу с. Гулянки трьох чоловіків, які займались незаконним видобутком бурштину.

Фото прес-групи УСБ України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі