Політика

Чиновники повинні допомагати підприємцям, а не перешкоджати їхній діяльності, - Вадим Кривенко

30 July 2015, 11:35

У Коростишеві приватні підприємці скаржаться на місцеві управління архітектури та Держземагенства, які не хочуть надавати дозвіл на видобуток піску.

Власник підприємства «Еко-Нест Плюс» Ігор Хоцький розповідає, що вже протягом багатьох років бореться за право легально добувати пісок в Коростишівському районі. Маючи всі необхідні документи - від ліцензії Міністерства екології та природних ресурсів до гірничих відводів та погодження сільської, районної та обласної ради, Хоцький наштовхнувся на протидію в управліннях архітектури та відділі Держземагенства Коростишівського району. Так в управлінні архітектури спочатку надали позитивний висновок щодо видобутку підприємцем піску, але з часом чомусь змінили його на негативний.

За допомогою у вирішенні проблеми підприємець звернувся до народного депутата України Вадима Кривенка. Депутат від «Народного фронту» ситуацію з невидачею дозволів підприємцю називає абсурдною, оскільки на сьогоднішній день величезну кількість піску в Житомирській області видобувають нелегально, а підприємцям, які хочуть це робити офіційно, перешкоджають. У діях місцевих чиновників Вадим Кривенко вбачає лобіювання інтересів певних приватних підприємців.

«Усі у Житомирській області знають, яка кількість піску видобувається нелегально. Пісок возять ночами, не сплачують ані копійки податків, в тому числі до місцевих бюджетів, не створюють легальні робочі місця. Моє завдання було з'ясувати, чому у підприємця, який хоче усе робити законно, виникла така проблема із зміною висновку. У чому причина? Чи є якісь законні підстави, щоб цей висновок був змінений на негативний? Сьогодні ми намагаємося допомогти підприємцям», - коментує робочу поїздку в Коростишів Вадим Кривенко.

Для вирішення проблеми нардеп Вадим Кривенко звернувся із  депутатськими зверненнями до керівництва Житомирської області та до Держземагенства, аби отримати відповідь на питання: чому офіційні установи замість допомоги перешкоджають підприємцям у створенні робочих місць та сплаті податків.

Прес-служба Народного фронту

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі