Культура

У житомирській «Ракушці» пройде фестиваль пам’яті Володимира Шинкарука

30 July 2015, 14:38

19 серпня у в реконструйованому критому естрадному майданчику парку культури Житомира («Ракушка») відбудеться фестиваль імені Володимира Шинкарука «Пісенний Спас».

Про це 30 липня журналістам розповіла голова оргкомітету фестивалю, донька митця Ірина Шинкарук, - інформує прес-служба Житомирської облдержадіміністрації.

Фестиваль хочуть зробити щорічним.  

«Ми хочемо (...) започаткувати фестиваль, який цього року буде цікавим для кожного. З наступного року планується започаткувати низку конкурсів для молодих виконавців у кількох жанрах: популярна музика, авторська пісня, поезія. Незвичним буде конкурс конферансьє ведучих, тому що таким досвідом, який був у тата, потрібно ділитися. Програма цьогорічного фестивалю не обмежиться тільки гала-концертом, планується включити різного роду майстер-класи, презентації, виставки, що тематично пов’язані з фестивалем та народним святом Яблучний Спас. Буде фотовиставка Леоніда Шевчука, який робив практично всі фотосесії Володимира Шинкарука», - розповіла Ірина Шинкарук. 

19 серпня з 16:00 в міському парку культури та відпочинку почнуть діяти виставки та майстер-класи, о 19:00 розпочнеться концерт.

Передбачається, що участь у фестивалі візьмуть Народні артисти України Ні́на Матвіє́нко, Тарас Петриненко, Валентина Степова, Мар'ян Гаденко, Анотолій Гнатюк, ВІА «Кобза», Юрій Градовський та ансамбль «Древляни», Тріо «Болеро» та Віктор Губанов, Заслужені артисти України: Анатолій Говорадло, Володимир Тала́шко, Анжелі́ка Рудни́цька, Тетяна Піскарьова, Олександр Войтко (Ростислав), Артем Кондратюк.

Очікуються також виступи Олександра Воєвуцького, Василя Жданкіна, гурту «Друга ріка», КВН-команди «Дівчата з Житомира», Василя Зверева, Олександра Смика та квартету «Ретро».

Для житомирян виступлять також Академічна хорова капела «Орея», Академічний хореографічний ансамбль «Сонечко» та низка молодих виконавців.

Співорганізаторами фестивалю є Міністерство культури України, Житомирська обласна державна адміністрація, Житомирська обласна та міська ради, ГО «Студентський клуб».

«Цю традицію варто підтримати і на рівні області започаткувати цілу традицію в Житомирські області. Фестиваль має на меті виходити за рамки Житомирщини і навіть за рамки України, тому що постать Володимира Шинкарука і його творчий доробок – це світове надбання. Ми хочемо щоб фестиваль був відкритим, прозорим і доступним для кожного, тому і місце проведення буде символічним. Фестиваль відбудеться в літньому театрі  міського парку культури та відпочинку Житомира, як у нас його називають – «ракушка». Так відкриття літнього театру і фестивалю відбудеться 19 серпня», - сказав заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута.

20 серпня планується виступ учасників фестивалю в Житомирському госпіталі та перед бійцями 95-ї Житомирської аеромобільної бригади.

Як повідомляв Житомир.info, професор ЖДУ ім.Івана Франка, автор і виконавець власних пісень Володимир Федорович Шинкарук помер 6 грудня 2014 року.

На благодійному вечорі пам’яті митця 15 січня у житомирському драмтеатрі не вистачило місць, і десятки людей не змогли відвідати захід.  

Фото прес-служби ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі