Місто

Сувеніри з Житомира. Фоторепортаж

30 July 2015, 17:58

Житомир, хоч і не славиться добре розвиненою туристичною інфраструктурою, але все ж приваблює гостей своїми мальовничими пейзажами та унікальними музеями.

Туристи, зазвичай, крім фотокарток та гарних вражень, полюбляють прихопити на згадку якусь дрібничку: футболку, чашку, листівку чи хоча б магнітик з зображенням гостинного міста. Такі милі дрібнички з зображеннями визначних місць Житомира цікаві не лише туристам, а й житомирянам, які збираються у подорож і бажають, подарувати своїм новим друзям чи знайомим щось на згадку про себе. Чи є у цьому сенсі чим похвалитися Житомиру?

Житомир.info зазирнув у декілька крамничок нашого міста та оглянув представлений у них асортимент сувенірної продукції.

На жаль, ситуація з місцевими сувенірами у Житомирі не дуже радісна. Національна символіка, українські вишиванки та традиційні сувеніри представлені досить різноманітно, а от щодо саме житомирських сувенірів, тут справа кепська: кілька звичайних чашок-тарілок, магнітиків, картин, календарів і все… Якщо пощастить, вдасться розшукати у книжкових магазинах фотоальбоми про область українською та англійською мовами чи літературу місцевих краєзнавців з ілюстраціями. Проте на безриб’ї, як то кажуть…

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі