Події

Житомирська міліція затримала чоловіка, який поранив дільничного (доповнено)

31 July 2015, 09:12

Житомирські правоохоронці затримала громадянина, який 30 липня поранив дільничного міліціонера під час свого затримання.

Цю інформацію Житомир.info підтвердили у прес-службі УМВС в Житомирській області.

При затриманні чоловік чинив супротив правоохоронцям та поранив себе ножем у живіт.

"Під час затримання 24-річний чоловік, який 30 липня поранив дільничного інспектора міліції, погрожував правоохоронцям ножем і ним же завдав собі тілесних ушкоджень. Затриманому надано медичну допомогу. Розпочато кримінальне провадження за фактом умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень під час виконання ним службових обов’язків", - поінформували в прес-службі.

Як виявилося, близько 14 години 30 липня по вул. Черняховського у м. Житомирі 25-річний дільничний інспектор Житомирського міськвідділу міліції помітив чоловіка, за прикметами схожого на особу, розшукувану за вчинення тяжкого злочину (заподіяння тяжких тілесних ушкоджень).

Під час затримання злочинця останній раптово вихопив ніж і вдарив ним правоохоронця в область грудей. З отриманим ножовим пораненням грудної клітини дільничного було госпіталізовано до медичного закладу. Нині стан правоохоронця медики визначають як задовільний. Його життю ніщо не загрожує.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи УМВС і Житомирського МВ УМВС. На розшук злочинця було негайно зорієнтовано усі патрульні наряди, які несли службу з охорони громадського порядку в обласному центрі. Про прикмети розшукуваного міліція проінформувала громадськість і мас-медіа.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень під час виконання ним службових обов’язків) Кримінального кодексу України.

"У результаті проведеного комплексу слідчо-розшукових заходів оперативники встановили, що зловмисник переховувався у конспіративному помешканні. На появу правоохоронців він відреагував неадекватно, накинувся на них із ножем, який тримав у руках. Втім, зрозумівши, що опинився у безвихідній ситуації та щоб завадити затриманню, злочинець завдав собі ножем поранень черевної порожнини", - уточнює міліція.

Каретою «швидкої» затриманого було доставлено до лікарні для надання необхідної медичної допомоги. Чоловіка прооперовано, його стан стабільний.

У рамках відкритого кримінального провадження триває з’ясування усіх обставин учинення злочину.

За чинним законодавством заподіяння тілесних ушкоджень міліціонерові може обернутися чоловікові обмеженням або позбавленням волі строком до 5 років.

Як повідомляв Житомир.info, пригода трапилася на Корбутівці в районі магазину «Люцина».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі