Місто

Житомирські пенсіонерки шиють спідню білизну для військових

31 July 2015, 09:37

Спідню білизну та обереги для бійців на Сході власноруч і власним коштом шиють 20 пенсіонерок з Житомира. Рукоділлям бабусі займаються щоденно по кілька годин на день. Кажуть, таким чином намагаються підтримати військовослужбовців, а за роботою відволікаються від проблем.

«Мені 77 років, але я не здаюсь - йду за ними. Від душі хочеться підмогу якусь трошечки дати людям. Дуже хвилюємося за них, за наших вояків, захисників наших. Переживаємо, щоб вернулись живими», – каже волонтер Олена Нечипорук.

Усі обов’язки розподілені: тут розкроюють, строчать, і пакують готові вироби. З дому принесли швейне приладдя і тканину. Жінки зізнаються: не можуть сидіти вдома, коли на сході держави точаться бої. Вони впевнені: бійцям важливо відчувати підтримку земляків, тому до кожного комплекту білизни додають оберіг.

«Я – мама десантника, у мене синочок там, як говорять, грошима не можу, то допомагаю ділом. Носочки треба в'язати – в'яжемо, ось труси пошили. Я як мама розумію, що їм там дуже-дуже важко», - каже мама десантника Людмила Дехтяренко.

Перші 60 пар білизни вирішили передати на Схід десантникам 95-ї аеромобільної бригади.

Бійці кажуть, на передовій такі подарунки їм згодяться.

Тепер жінки чекають відгуків від бійців, окрім білизни готові шити і постіль. Від житомирян готові приймати тканину і швейне приладдя.

«Прямо з сьогоднішнього дня є вже рулон тканини, почнемо шити далі. Люди, які мають добре серце, душу і хочуть допомогти - нехай приходять до нас, приносять нитки, резинки, голки. Хто що може, а там вже розберемося на місці», – каже керівник благодійної організації «Турбота про літніх» у м. Житомирі Таїсія Войцеховська.

Контакти благодійної організації:

Тел.: 097-578-77-67, (0412) 46-30-54

Адреса: Житомир, вул. 1-го Травня, 31

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі