Влада

Колишній міністр і депутат Житомирської облради Ставицький потрапив під нові санкції США

31 July 2015, 12:13

Колишній депутат Житомирської облради, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький потрапив під чергові санкції США проти агресії Росії та колишніх діячів режиму Віктора Януковича.

Про це з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів США повідомляє «Укрінформ».

«Сполучені Штати Америки запровадили низку нових санкцій, що стосуються фізичних і юридичних осіб, пов’язаних із агресією Росії проти України й окупацією Криму, а також проти колишніх діячів режиму Віктора Януковича. Як зазначається, їхні можливі активи у США мають бути заморожені, американським фізичним і юридичним особам заборонені ділові стосунки з ними», - йдеться у повідомленні.

Стосовно соратників Януковича, то, крім Едуарда Ставицького, нові санкції також стосуються Андрія Клюєва, Сергія Курченка, і Олександра Януковича та контрольованого ним холдингу «Мако».

Усього за допомогу в уникненні раніше накладених санкцій США до списку потрапили 15 фізичних осіб та компаній, які контролюються підсанкційними особами.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2014 року у Ставицького знайшли 42 кг золота і майже 5 млн. доларів.

Трохи згодом його оголосили у розшук.

У квітні 2015 року ЄС заборонив в'їзд і заморозив рахунки Едуарда Ставицького, а в листопаді 2014-го він став громадянином Ізраїлю і змінив прізвище на Розенберг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі