Політика

У Житомирській області благодійний фонд «Місія в Україну» обслуговує близько 700 сімей, де є діти з інвалідністю

31 July 2015, 12:23

Параолімпійські ігри для своїх вихованців днями влаштував Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» у Житомирі. На свято до дітей завітали друзі фонду із смаколиками та іграшками. Представники «Місії в Україну» згадують як організація починала свою діяльність та проводять паралель із сьогоденням. Віддача працівників та волонтерів фонду, їх любов до своєї справи, а також підтримка житомирян – це те, що допомагає змінювати цей світ для дітей, які мають інвалідність.

Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну» був заснований 1998 року. Перша робота, яку здійснювали волонтери полягала у консультуванні жінок з небажаною вагітністю. Пізніше з’явилася ідея  працювати з дітьми, які мають інвалідність.

Оксана Коломійчук у 2002 році була запрошена до літнього табору «Місії в Україну» відпочити з молодшою донькою, яка має легку інвалідність.

«Було багато сліз, переживань, коли її не приймали  в коло друзів, коли ставили багато недоречних запитань. Одного дня фонд «Місія в Україну» запросив мене відпочивати в літній табір. Я поїхала туди зі своєю двійнею і це стало для мене великим відкриттям. Адже я побачила, що моя донька була прийнята як звичайна дитина. Ніхто не бачив її інвалідності, ніхто не показував на неї пальцем. Вона могла бути і акторкою, і робити поробки, і вивчати християнську етику,  спілкуватися з такими ж дітками як сама. Гарне спілкування було і серед мам», – розповіла жінка.

Познайомившись з діяльністю організації, Оксана Коломійчук вирішила кардинально змінити своє життя. До цього жінка працювала бухгалтером, але після зустрічі з представниками фонду стала волонтером «Місії в Україну», а протягом останніх 9 років є його співробітником – завідуючою відділом соціальної реабілітації. 

Загалом фонд обслуговує близько 700 сімей Житомира та Житомирської області, в яких є діти з інвалідністю. «Місія в Україну» надає медикаментозні послуги,  фізичну, соціальну, психологічну та педагогічну реабілітації. Всю цю роботу проводять 35 працівників. Але, за словами Оксани, без щоденного внеску волонтерів робота фонду не була б такою масштабною.

«Важливо, що допомогу одночасно з дітьми отримують і батьки. Вони знаходять тут розуміння, мають можливість поділитися з іншими своїми проблемами або здобутками, отримати підтримку, зцілення для серця, в якому багато років жив біль.  Наша допомога абсолютно безоплатна. Ні за які послуги наші батьки гроші не сплачують. Все, що вони отримують – медикаменти, памперси чи будь-які послуги – це все безкоштовно. Сам фонд існує за рахунок збору коштів віруючими людьми. Є також в Житомирі окремі люди, які жертвують на це служіння, хтось постійно підтримує, хтось разово. Україна трохи просинається у цьому плані», - зазначила Оксана.

За словами головного лікаря «Місії в Україну» Олександри Башек в Житомирі є люди, яких сміливо можна назвати друзями фонду. Адже вони вже багато років допомагають забезпечувати матеріальні потреби організації, привозять подарунки пацієнтам організації, а також радують своєю увагою дітей, які отримують допомогу фонду. 

«Вже багато років наш фонд відвідують та допомагають Олександр Рабінович, Анна Антіпова,  Світлана Жаворонкова. Депутат Верховної Ради Борислав Розенблат, навіть попри свою зайнятість, намагається до нас при нагоді  завітати, щомісяця ми отримуємо від нього допомогу.  Постійно підтримує наших діток і Олександр Ракович. Завжди нас відвідує і ставиться з великою любов’ю до наших дітей Сергій Сухомлин. За це ми їм щиро вдячні. Спільними зусиллями ми стараємося показати діткам і їх мамам, що вони такі ж самі як і інші, вони все можуть просто на своєму рівні», – поділилася  Олександра Башек.

Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі