Економіка

За півроку жителі Житомирської області на 100% розрахувалися за житлово-комунальні послуги, - статистика

31 July 2015, 15:44

Упродовж січня-червня 2015 року населення Житомирської області сплатило за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, 590,3 млн грн, що становить 100,0% нарахованих за цей період сум.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Житомирській області.

«Серед міст та районів області найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги спостерігався в Бердичівському, Романівському, Любарському та Андрушівському районах (133,0–116,6%), найнижчий – у Попільнянському, Коростенському районах та містах Коростені і Бердичеві (83,6–90,5%). Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг упродовж червня 2015 р. майже не змінилась, і на кінець місяця становила 182,3 млн. грн.», - йдеться в повідомленні.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку у червні 2015 р. порівняно з відповідним періодом 2014 р. збільшились на 24,4% і з урахуванням електроенергії (150 кВт.год) становили 310,33 грн.

Середній термін заборгованості за всі види послуг склав 1,9 місяця.

У багатьох регіонах області відбулося зростання заборгованості, за винятком Ємільчинського, Житомирського, Народицького, Ружинського, Чуднівського районів та міст Житомира і Коростеня, а також Бердичівського, Брусилівського, Любарського, Новоград-Волинського, Романівського, Червоноармійського та Черняхівського районів, де на кінець звітного періоду заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг відсутня, - зазначають статистики.

Як повідомляв Житомир.info, із серпня 2015 року родини учасників АТО не платитимуть за окремі житлово-комунальні послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі