Місто

У День ВДВ більше сотні житомирян прийшли на Смолянське кладовище вшанувати пам'ять загиблих воїнів

2 August 2015, 15:06

 У День Високомобільних десантних військ більше сотні людей зібралися на Смолянському військовому кладовищі вшанувати пам'ять бійців 95-ї окремої аеромобільної бригади, які загинули у зоні проведення АТО. Товариші по службі, а також друзі та рідні полеглих воїнів прийшли згадати хлопців, які віддали своє життя за Україну.

«Збираються люди, які знаходяться за межами людських можливостей. І коли ти побував з такими людьми на якомусь бойовому виході, рейді, коли ти їв в окопах з одного казанку, то ти вже не просто товариш по службі, а побратим. Вже як родичі, напевне»,- каже заступник командира 95-ї окремої аеромобільної бригади Володимир Лагута.

Традиційні святкування, концерти та показові виступи у місті цьогоріч відмінили.

Житомиряни, які прийшли покласти квіти загиблим, кажуть: на тлі останніх подій це свято змінило своє значення, і гучні святкування будуть зайві

«Це було улюблене свято мого чоловіка. Він був командиром розвідроти, і він був організатором всіх «показух»: цих виступів на майдані, скрізь. Через те ми так і звикли за час спільного життя, що це для нас свято. Зараз його, на жаль, з нами нема. Чесно скажу, я навіть не уявляю тих же виступів на майдані без свого чоловіка, я просто не уявляю салютів. Мені здається, що це зайве», - розповідає дружина загиблого командира розвідроти 95-ї бригади Наталія Крементар.

«Спочатку День ВДВ був святом у нашій сім’ї, а тепер став днем пам’яті хлопців, які загинули. Це свято зі сльозами на очах. Це буде історія нової України, цю історію мають знати всі, починаючи від малих дітей, закінчуючи дорослим поколінням», - каже мама десантника 95-ї окремої аеромобільної бригади Тетяна Корнійчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі