Місто

У Житомирі планують заборонити продаж алкоголю людям у військовій формі та зі зброєю

3 August 2015, 10:31

 В обласному центрі хочуть заборонити продаж алкогольних напоїв людям, які належать до військових формувань.

Проект рішення виконкому «Про призупинення реалізації алкогольних напоїв військовослужбовцям на період проведення АТО та мобілізації» опублікований на сайті Житомирської міської ради 31 липня.

Розглянувши звернення військового прокурора Житомирського гарнізону Центрального регіону України від 14.07.15 № 99-3774/1 вих-15, з метою забезпечення громадського порядку в м. Житомирі, недопущення скоєння військовослужбовцями правопорушень та злочинів, пов’язаних із зловживанням алкогольними напоями, попередження нещасних випадків та підвищення якості несення військової служби, враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію в країні, інтереси громади міста Житомира,  виконавчий комітет міської ради вирішив рекомендувати суб’єктам господарювання сфери торгівлі та ресторанного господарства незалежно від форм власності, які здійснюють діяльність на території міста Житомира, зареєстровані у встановленому порядку та мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, призупинити реалізацію алкогольних напоїв, в т.ч. слабоалкогольних напоїв та пива (крім безалкогольного) особам, які мають ознаки належності до будь-якого військового формування (наявність військової форми, озброєння) на період проведення АТО та мобілізації», - йдеться у проекті рішення.

Якщо члени виконкому його підтримають, то управління по зв’язках з громадськістю міської ради має забезпечити публікацію даного рішення в газеті «Місто», оприлюднити на сайті Житомирської міської ради та поширити у інших засобах масової інформації.

Департамент власності та ринкового регулювання міської ради повинен буде провести роз’яснювальну роботу щодо даного рішення.

Крім того, командирам (начальникам) військових частин, військовослужбовці яких дислокуються на території міста Житомира, буде рекомендовано посилити профілактичну роботу з особовим складом щодо недопущення появи у громадських місцях у нетверезому стані.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня у Житомирській райраді обговорювали питання продажу алкоголю військовослужбовцям у формі. За інформацією облдержадміністрації, від початку АТО на території Житомирської області внаслідок вживання спиртних напоїв загинуло 6 військовослужбовців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі