Влада

Переселенці, які проживають у Житомирській області, можуть позиватись проти Росії до Європейського суду з прав людини

3 August 2015, 14:15

У Житомирській області тимчасово переміщені особи можуть подавати на Російську Федерацію до Європейського суду з прав люди або до національних судів та вимагати відшкодування збитків.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, посилаючись на слова Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка під час робочої поїздки до Харкова.

«Ми запускаємо нову ініціативу, яка полягає в тому, що тимчасово переміщені особи, які внаслідок російської агресії позбулися домівки, роботи, майна, - можуть подати на Російську Федерацію до Європейського суду з прав людини або до національного суду і вимагати відшкодування збитків, завданих Росією по відношенню до кожної сім'ї, до кожного громадянина», – наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також зазначив, що центри безоплатної правової допомоги займатимуться допомогою громадянам в оформленні документів на отримання субсидій.

«Близько 20% людей просять, щоб їм допомогли правильно оформити субсидію. Цим буде займатися офіс по безоплатній правовій допомозі. І сьогодні Міністерство соціальної політики отримає додаткові доручення щодо спрощеної процедури внесення чітких даних та інформування громадян України про те, як оформлювати субсидію», – сказав Яценюк.

За інформацією ОДА, у Житомирській області проживає 7195 переселенців: 308 – з АР Крим, 6884 – з території проведення АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі