Події

У житомирському гідропарку водолази шукають хлопця, який потонув у свій день народження

4 August 2015, 18:33

 Нещасний випадок стався 4 серпня, близько 13.30, коли 20-річний Андрій Назаренко взяв гумовий човен свого вітчима і вирішив поплавати. Хлопець прийшов у гідропарк разом з батьками і бабусею. Родина відпочивала біля води за межами пляжу неподалік лісу.

«Ми бачили, як він плив у човні, потім сповз із човна, бризки летіли, а потім голова виднілася. Мати попливла назустріч, щоб його врятувати і вже голови не видно було. Вони побігли у рятувальну станцію. Ми не знаємо, потонув він, чи ні», - розповідає жінка, яка відпочивала неподалік.

Рідні переконують, що іменинник був тверезий – він встиг випити менше склянки пива.

«У нього був сьогодні день народження. Він покатався, тещу покатав. Повернувся назад і поплив сам. Я кричав, що туди не їдь. Він чи перевернувся, чи покупатися хотів з човна і не догнав човен просто. Я за два кілометри човен знайшов. Подзвонив міліції, рятувальникам – ніхто нічого не відреагував. Побіг до рятувальників, а то не їхня територія», - розповідає вітчим хлопця Володимир Гаєвський.

Працівники рятувальної станції надавати коментарі відмовились. Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та захисту населення Житомирської міськради Микола Дідківський телефоном повідомив журналістам, що нещасний випадок стався за межами міського пляжу. Тож пошуками хлопця мають займатися обласні спеціалісти.

Через півтори години після того, як Андрій Назаренко зник, на місце прибули водолази Житомирської обласної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби і почали обстежувати ділянку річки Тетерів.

«У зв'язку з тим, річка у даний час цвіте, видимість нульова. Водолаз працює всліпу. Тобто він йде по дну і обстежує ділянку, де може дістати руками. По-друге, свідки показують велику ділянку. Тут ми будемо працювати три години, потім повернемося на базу заправляти балони», - пояснив начальник Житомирської обласної спеціалізованої аварійно-рятувальної служби Анатолій Володін.

Рятувальники повідомили, що не працюють вночі, тому, якщо тіло потопельника не знайдуть сьогодні, то продовжать пошуки завтра.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі