Інтерв'ю

Бердичівські висотники Нікітін та Баранніков розповіли про завойовані на чемпіонатах світу та Європи медалі

10 August 2015, 13:44

Вихованець школи Лонського, бердичівлянин Дмитро Нікітін (тренер Ігор Лонський) наприкінці липня 2015 року став переможцем XIII літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю у Тбілісі, а перед цим виграв срібло на юнацькому чемпіонаті світу в Калі.

Ще один бердичівлянин і вихованець Ігоря Лонського - Олександр Баранніков - цього літа він став бронзовим призером юніорського чемпіонату Європи в Швейцарії.

Повернувшись в Україну, хлопці розповіли Житомир.info про свої успіхи на міжнародній арені та поділилися планами на майбутнє.

- Дуже задоволений змаганнями. Їхав в Тбілісі лише за перемогою. Хоча на юнацькому чемпіонаті світу в Калі було набагато складніше, і рівень організації там вищий. Хвилювався, але після Колумбії почував себе набагато впевненіше, - розповідає Дмитро Нікітін.

Загалом для Дмитра чемпіонат світу в Колумбії став першим міжнародним змаганням, а яких він брав участь, тому хвилювався. Але це не завадило хлопцю не лише піднятися на п'єдестал пошани, а й поставити свій особистий рекорд - підкорити висоту в 2.18 метри.

- Перед стартом старався відволіктися, читав книги, дивився телевізор. Намагався не думати про змагання.

- Дмитро, як ти взагалі почав займатися стрибками у висоту?

- В школі до мене підійшов тренер і запропонував. Спочатку сподобалося, але був час, що не хотів ходити. Але батько заставляв, щоб не тинявся по вулиці.

- Давно займаєшся?

- Вже шість років. Хочу стати професійним спортсменом. Зараз навчаюся в коледжі, а потім вступатиму на відділення фізичного виховання та спорту Житомирського державного університету імені Івана Франка.

- Після двох успішних стартів, які найближчі плани далі?

- До осені відпочиватиму. А з осені почну далі готуватися. Планую також поїхати на чемпіонат України. А вже на наступний рік хочу відібратися на юнацький чемпіонат Світу, який також буде в Тбілісі наступного літа.

Олександр Баранніков також задоволений результатом виступу в Швеції:

- Дуже задоволений результатом, бо до цього я постійно був четвертим - на юнацьких олімпійських іграх в Нанкіні і на чемпіонаті світу в Донецьку. В Швеції я нарешті дострибнув до п'єдесталу. Мій результат був 2.19, хоча особистий рекорд - 2.22.

- Чого не вистачило, щоб стрибнути вище в Швеції?

- Спочатку хвилювався, але коли зрозумів, що стрибнув на бронзу, то заспокоївся. Пробував стрибнути на 2.21, але не зміг її подолати.

- Порівнюючи із іншими стартами, як тобі змагання в Швеції?

- В Нанкіні було набагато все серйозніше.

- Встиг трохи побачити Швецію?

- Ми жили за 50 кілометрів від Ескільстуна, де відбувався чемпіонат, в Естеросі. Це маленьке місто, трохи там погуляли. Нічого особливого там не було.

- Які наступні плани?

- Зараз відпочиватиму. Наступного року в нас буде чемпіонат світу серед юніорів в Казані. Там потрібно покращувати свої результати вже.

- Як ти взагалі почав займатися стрибками?

- Мене зустрів на вулиці тренер і сказав, щоб я приходив на тренування. Спочатку не хотів, але потім все таки почав займатися. Батьки теж казали, що нащо воно тобі потрібно. Зараз вже десять років я стрибаю.

Більше дізнавайтеся з відеосюжетів.

Дмитро Нікітін

Олександр Баранніков

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі