Суспільство

Батьки житомирських дітей скаржаться на погані умови перебування в оздоровчому таборі «Корчагінець»

10 August 2015, 18:24

Батьки житомирських дітей, які 10 серпня приїхали на відпочинок в спортивно-оздоровчий табір «Корчагінець», в с.Троща Чуднівського району, не задоволені умовами перебування.

Батьки розповіли журналісту Житомир.info, що зміна мала розпочатись 7 серпня. За три дні до заїзду вони  приїхали до табору, щоб подивитись на умови, в яких відпочиватимуть їх діти.

«До того, як діти сюди заїхали, тут все було грязне, абсолютно все було грязне. Будиночки були грязні, матраци були грязні, вікна були грязні, мухи валялися, мусор в кімнатах валявся. Шкафчики відкрили, а там гвозді знутрі забиті оцією гострою частиною, цієї перекладини в шкафчиках не було, полок не було, вішалок не було. Там біля туалета купа неймовірна мусора, ніхто його там не обробляв. В душовій двері відчинені, ми взагалі сюди приїхали і тут вибачте мене, голий вихователь купався і ми це все ліцезрєлі. Не побілено, оцього нічого не було. Вони не то що не очікували нас, вони взагалі нікого не очікували. Не підметено, ми йшли по купі сміття. Це було за три дні до заїзду. Ніхто не знав скільки вихователів буде, скільки дітей. Ніде нікого не було. Директор сказав: ми вас не очікували, заїзду не було, але це все має бути. Директор нам не показав ні співробітників, які це все мають робити, ні санітарних книжок – нічого», – каже мама Раїса Бовсунівська.

Директор табору Петро Лакійчук запевнив батьків, що до початку зміни виправить всі недоліки.

«Тоді може не замітав дворнік, а це позамітав, ну, не було йому часу. Зробимо щоб вода не бігла, сантехнік вже працює. Фанарі тоже так само вже зробили, щоб горіли і треба було позабирати це сміття звідти, ну це недодивився я це ясно, недодивився. Тепер вони кажуть що дітей поселяють по багато, ну скільки треба стільки й поселимо, нічого страшного немає, в нас площі позволяють. Все зробимо, все буде», – зазначає Петро Лакійчук.

В цю зміну в таборі очікується 120 дітей,з них – 45 з Житомира. На території один туалет для дітей, «баня» з душовими кабінками, в яких відсутні полиці для засобів гігієни, а кабінки – без дверей. Ще окремо дві душові є на вулиці. Гаряча вода – цілодобово. Діти проживають в будинках по 13-14 людей в кімнаті. Харчуються – чотири рази на день.

Душові в «бані»

Душова на вулиці

 

«На період табору працює 19 людей: директор, бухгалтер, завсклад, чотири сторожа, шість поварів, столяр, сантехнік, двірник, дві прибиральниці, електрик. Табір починається з червня по вересень. Оце час, за який можна якусь копійку заробити», – говорить директор табору.

Цілодобово з дітьми займаються вихователі.

«По штатному розпису 15 вихователів на 120 дітей. Повністю є штат: фізрук, художній керівник,педагог організатор, старший вихователь, кожен за свій напрям відповідає і підмінні. На кожен домік у нас по вихователю, спить в кожному доміку вихователь з дітьми, дітей ми не залишаємо. Медпункт не закривається, цілодобово чергує.  Буде діжурити по черзі по одному черговому міліціонеру. Суботу, неділю і п’ятницю, тому що це табір на території села, буде чергувати по дві машини із опергрупою по три чоловіка. Будуть вистави, програми, екскурсії, тренінги, профілактична робота та розважальна робота», – запевняє Аліна Свідан, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Чуднівської райдержадміністрації.

Діти перебуватимуть в таборі 21 день. Батьки кажуть, що ситуація з умовами перебування не така, як була при їх першому візиті і мають на меті навідатись в табір ще раз. Директор запевняє, що всі зауваження врахує.

Кімната в медпункті

Як повідомляв Житомир.info, щоб оздоровити дітей протягом серпня та вересня, департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації придбав ще 425 путівок в чотири літні табори і санаторії, серед яких - 95 путівок до табору «Корчагінець» села Троща Чуднівського району по 2750 грн за путівку (загальна вартість 261,25 тис. грн).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі