Влада

У Житомирській ОДА майже три години обговорювали претендента на посаду керівника управління Держгеокадастру

11 August 2015, 19:26

 Кілька сотень людей прийшли 11 серпня на громадські обговорення кандидата на посаду начальника головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Максима Глущаниці. Сесійна зала Житомирської облради була переповнена активістами: Правий сектор, «Айдар», партія Ляшка, люди у футболках «Корупція STOP!». Обговорити претендента на посаду прийшли також учасники АТО та деякі місцеві депутати. До Житомира приїхали навіть мешканці Олевська, які активно висловлювалися проти легалізації видобутку бурштину у своєму районі.

Обговорення проходили жваво, біля президії одразу утворився натовп. Присутні сперечалися один з одним, виступали з трибуни, обвинувачували претендента на посаду у політичній заангажованості та вимагали відхилення його кандидатури. Кілька разів суперечки ледь не доходили до бійки.

Громадський активіст Віктор Олійник каже: людей обурило те, що на громадські обговорення винесли лише одну кандидатуру, яку заздалегідь погодили з керівництвом області та Держгеокадастру.

«Ми за те, щоб було законно, щоб дотримувалась законність. Спочатку обговорення в громадській раді. Прийшли в зал спочатку, подали кандидатуру, обговорили її. Ми один одного знаємо краще всього. Той з ним на одній вулиці виріс, той з ним працював разом, і всі один одного знають. І люди кажуть: є факти, є те. І тоді б це обговорення було саме з громадою, і в подальшому, якщо б громада погодила, пішло б далі на голову адміністрації, і далі. А вони зробили зовсім навпаки. Спочатку погодили в Києві, а нам: тримайте те, що ми вам дамо. Не погоджують це з думкою громади. Ми не проти цієї людини взагалі, я взагалі його не знаю. Але ми проти порушення того, що президент сказав: спочатку громада, потім призначення, і тому ми вважаємо: повинен бути чіткий план дій», - розповідає Віктор Олійник.

Слово самому претенденту на посаду дали лише через годину після початку слухань. Максим Глушаниця каже: досвід роботи у якості помічника народного депутата (Борислава Розенблата) допоміг йому отримати важливі знання та навички, які будуть корисні на новій посаді. Кандидат відкидає будь-які звинувачення у політичній заангажованості та запевняє: працюватиме виключно на користь громади. Максим Глушаниця також додає: жодних документальних підтверджень того, що він не має права обіймати цю посаду, ніхто так і не зміг надати.

«Конкретних претензій я не почув. Немає ніяких ані документальних підтверджень моїх злодіянь. Я не побачив нічого, крім слів. Я розумію, що скоро вибори. Всім треба засвітитись, показати свою неординарність, показати які футболки їм купили і йти на вибори через кілька місяців. Я це все розумію, спокійно до цього відношуся. Зрозумійте: сьогодні в галузі, зокрема в області, майже немає призначених керівників, як уже казали на громадських слуханнях, тому, фактично, немає нічиєї політики, ніхто не може реалізувати свою політику і навести порядок у галузі. Це вигідно тим людям, що зараз кричали. Вигідно робити самозахват землі, вигідно копати бурштин, тут також їх, до речі, дуже багато було. Вигідно приходити до когось про щось домовлятися. Їм невигідний порядок в країні. Вони самі просять порядок в країні і самі розхитують ситуацію», - каже Максим Глушаниця.

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Вячеслав Поліщук, який головував на слуханнях, каже: на відміну від деяких попередніх громадських обговорень, у виступах присутніх не було одностайного негативу і думки щодо кандидатури Максима Глушаниці розділилися.

Поліщук запевняє: при прийнятті рішення щодо призначення голови Держгеокадастру братимуть до уваги думку виступаючих.

«Мета громадських обговорень не фіксувати думки, а отримати у паперовому варіанті або скарги, або підтвердження фактів корупції, зловживання тощо. На сьогоднішній день у мене є тільки одне звернення,яке оформлене як лист. Рішення буде прийматися після того, як я доповім голові облдержадміністрації результати, або, скажімо, ті меседжі, документи, які були тут подані у письмовому вигляді, які були надані мені особисто, я їх прийняв. Тому я передам їх голові державної адміністрації, буде прийнято рішення потім, це рішення буде оприлюднено у всіх ЗМІ і ми дамо коментар», - пообіцяв Вячеслав Поліщук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі