Політика

Сергій Сухомлин: Людям на візках має бути зручно пересуватися Житомиром

13 August 2015, 09:14

У Житомирі на залізничному вокзалі відкрили «Станцію доступності» для маломобільних груп населення. Щоб зробити вокзал доступним для людей на візках, центральний і допоміжні входи та виходи обладнали системою пандусів, переобладнали парапети та бордюри, облаштували паркувальне місце.

У самому приміщенні вокзалу для зручності людей з особливими потребами облаштували санвузли, розмістили інформаційну довідку та переобладнали каси. 

Депутат міської ради Неля Ковалюк говорить: робота ведеться давно та системно, переобладнують залізничні вокзали та станції по всій Україні. 

«Започаткував усе це Департамент безпеки руху Міністерства інфраструктури, зокрема директор департаменту - Микола Горбаха і його заступник В’ячеслав Дідківський. У нашому місті робота з доступності об’єктів соціального побуту ведеться постійно, і багато керівників вже розуміють, що доступність для маломобільних груп населення це просто вимога часу», – говорить Ковалюк.

Проте, часто людей на візках хвилює навіть не відсутність дороги чи необладнаний транспорт. Основним питаннями є – як вийти з дому.

«Ось зараз йде закупівля квартир учасникам АТО, які, наприклад, мають інвалідність, то їм потрібні спеціально обладнані квартири, яких по Житомиру я ще не бачила. І це є проблема. Тому ці квартири повинні зразу бути обладнані так, щоб забезпечити доступність людині до всіх кімнат у квартирі та вихід на вулицю. І вже потім, ми можемо говорити про понижені бордюри та транспорт», – додає депутат.

За словами першого заступника міського голови Сергія Сухомлина, на ремонтні роботи на залізничному вокзалі у Житомирі було витрачено близько 100 тисяч гривень. Почали взимку. У планах Сухомлина згодом зробити доступним увесь Житомир.

«Нам вдалося сьогодні зробити наш залізничний вокзал доступним для маломобільних груп населення. Також мами з дитячими візочками можуть безперешкодно користуватися тими самими пандусами, які зроблені для людей на візках. Також у проекті реконструкції центральної частини міста, у плані заміни тротуарів та нової організації дорожнього руху, ми вже закладаємо нові принципи, щоб люди на візках мали можливість пересуватися і по тротуарах, і по пішохідних переходах», – зазначив Сухомлин.

Прес-служба Сергія Сухомлина

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі