Влада

У Житомирі мітингували проти призначення Глушаниці і кричали губернатору «Ганьба!»

18 August 2015, 16:46

 У Житомирі 18 серпня близько 11.00 біля кінотеатру «Жовтень» розпочався мітинг. Члени громадської ради і кількасот активістів виступали проти призначення Максима Глушаниці головою управління Держгеокадстру в Житомирській області. Голова громадської ради при Житомирській ОДА розповів: у цей час мали відбутися другі громадські слухання щодо кандидатури Максима Глушаниці, але голова облдержадміністрації підписав подання про його призначення начальником управління Держгеокадастру до проведення громадських обговорень.

«Я знаю, що сьогоднішній мітинг був анонсований активними членами громадської ради, активістами на підтримку громадської ради, по питанню обговорення громадських слухань кандидата на посаду начальника Держгеокадастру Глушаниці Максима Володимировича. Але хочу в той же час проінформувати про те, що ці громадські слухання вчора на засідання правління громадської ради було відмінено, скасовано з тої причини, що подання на призначення підписане головою державної адміністрації Машковським Сергієм Олександровичем, тому така необхідність відпала. І хотів би разом з тим повідомити про те, що рішення, які були прийняті владою, свідчать про те, що думка громади не цікавить сьогодні владу, а є ті задачі і принципи, які, мабуть, поставлені керівництвом і вони йдуть по цьому шляху»,- сказав Володимир Стельмах.

Після виступу членів громадської ради та інших бажаючих активісти пройшли через міліцейський кордон і рушили до будівлі ОДА. Люди вимагали, щоб вийшов голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Зрештою через декілька хвилин Машковський вийшов і його одразу оточили активісти. Періодично натовп скандував «Ганьба!» і вимагав у губернатора написати заяву на звільнення. Сергій Машковський звернувся до активістів, які приїхали з Олевська, і запевнив, що побоювання громади що в них відберуть землі, не мають підстав.

«По-перше, у міській раді є заявка на проведення мітингу щодо децентралізації. Я знаю, тут є громада з Олевська, підійдіть і скажіть, які у вас питання до мене конкретно? Що вас не влаштовує в процесі децентралізації, в процесі незаконного видобутку бурштину і інших речей. Якщо є інформація, я знаю вчора з’явилася, що хтось віддає землю китайцям, японцям і так далі – це неправда, я вам говорю. Я перший, хто відстоює інтереси громади, і повинні жителі місцевої громади користуватися благами, корисними копалинами, які знаходяться на її території. Це я заявляю відповідально. Земля не «дерибанитись», я спілкувався з Кабінетом Міністрів, щоб взагалі ввести мораторій на відведення земельних ділянок до виборів, коли будуть сформовані місцеві громади», - розповів Сергій Машковський.

Щодо невдоволення активістів кандидатурою Максима Глушаниці, очільник області пообіцяв звернутися до Держгеокадастру і надати громадській раді більш повну інформацію про конкурс.

«Підготуйте звернення до Держгеокадастру, я звернусь з листом до Держгеокадастру – нехай розкажуть про конкурс: скільки учасників було, на яких підставах все. Хоча протоколи рішення є», - звернувся Машковський до тих, хто виступав проти Глушаниці.

Після спілкування з активістами Сергій Машковський повернувся до приміщення облдержадміністрації під вигуки «Ганьба», а люди на майдані Корольова заспівали гімн і розійшлися.

Фоторепортаж дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі