Події

Житель Житомирської області зберігав вдома гвинтівку, міни та набої, які розкопав на місці боїв

19 August 2015, 09:49

18 серпня під час санкціонованого обшуку в домогосподарстві жителя с. Ксаверів Малинського району Житомирської області працівники міліції вилучили нарізну гвинтівку, 3 мінометні міни, майже 150 набоїв та складові частини вогнепальної зброї.

Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.

«Інформацію про можливу наявність зброї в оселі 45-річного жителя с. Ксаверів правоохоронці отримали з оперативних джерел. Її перевірка підтвердила причетність чоловіка до пошуків та розкопок у місцях боїв минулої війни. Чоловік займався пошуками металу, у тому числі і за допомогою спеціальних шукачів.  Під час санкціонованого обшуку у підсобному приміщенні домогосподарства чоловіка було вилучено справжній арсенал зброї минулої війни – гвинтівку Мосіна, приведену у належний бойовий стан, майже 70 набоїв до неї калібру 7,62 мм, ще близько 80 патронів до пістолета ТТ та три мінометні міни 45 і 75 мм», – йдеться в повідомленні.

Власник домогосподарства підтвердив працівникам міліції те, що усі ці предмети знайшов в місцях колишніх запеклих боїв. Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати реальний термін ув’язнення від 3 до 7 років, – повідомила прес-служба.

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі