Місто

У Житомирі провели в останню путь Юрія Амельчакова, який загинув рік тому біля Степанівки

21 August 2015, 14:30

 Близько сотні людей прийшли в житомирський Будинок офіцерів, в п’ятницю 21 серпня, щоб попрощатись з бійцем 30-ї окремої механізованої бригади Юрієм Амельчаковим.

Юрій загинув більше року тому поблизу села Степанівка Шахтарського району Донецької області. Завдяки зусиллям волонтерів військовослужбовця вдалось знайти і забрати з території, підконтрольної терористичній організації «ДНР».

«В одному з боїв, коли наш підрозділ вже пройшов Савур Могилу, Петрівське і взяв населений пункт Степанівка, необхідно було їхніх два відділення зенітно-ракетних відправити для допомоги іншим підрозділам. Проте під час їх слідування вони потрапили у засідку. Вони ще встигли доповісти, що вони в засідці і ведуть бій. Після цього я знаю, що він встиг доповісти командиру батальйону, що він поранений і намагатиметься вийти, якщо він не вийде, то вважати його загиблим», - розповідає заступник командира батальйону по роботі з особовим складом 30-ї ОМБ Олег Рой.

Поховають Юрія Амельчакова на Житомирському військовому кладовищі. У загиблого військового залишилась дружина та двоє дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі