Влада

Годований пропонує давати гроші з обласного бюджету на закордонне лікування учасників АТО з Житомирської області

27 August 2015, 12:22

 Заступник голови Житомирської обласної ради Руслан Годований запропонував, щоб учасники АТО, які потребують лікування за кордоном або ліків, які не можна придбати в Україні, отримували фінансову допомогу з обласного бюджету.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«Таку ініціативу заступника голови обласної ради підтримали в облдержадміністрації та депутати обласної ради, саме яким належить на черговій сесії 10 вересня прийняти важливе рішення – внести зміни до рішення «Про Положення та порядок та умови надання громадянам  разової грошової допомоги», - інформує прес-служба.

Зміни стосуватимуться учасників АТО, які отримали поранення під час протистояння на Сході держави та потребують дороговартісного лікування. Перший пункт документу буде доповнено наступним: «та Положення про порядок та умови надання військовослужбовцям та іншим особам, які приймають (приймали) безпосередню участь в антитерористичній операції разової грошової допомоги для проведення лікування та проходження реабілітації».

«Є така проблематика, що на лікування за кордоном ми, на жаль, не можемо виділяти кошти чи то з державного, чи то з обласного бюджету, чи придбати ліки, які не передбачені згідно Бюджетного кодексу. Саме тому пропонуємо внесення змін до Положення про надання матеріальної допомоги щодо закупівлі таких ліків, щоб ми могли допомагати пораненим військовослужбовцям, які потребують лікування за кордоном або ліків, які не можемо придбати з бюджету», - сказав голова ОДА Сергій Машковський.

Руслан Годований зауважує, що сьогодні працює безліч волонтерських рухів, безліч громадських організацій, які збирають кошти на лікування учасників антитерористичної операції за кордоном або на придбання тих ліків, які не може придбати держава. Однак область шукає можливості підтримати захисників бюджетним ресурсом.

«Я вдячний облдержадміністрації і депутатам обласної ради, які підтримали ідею. Механізм такий: людина збирає довідки, подає в департамент охорони здоров’я ОДА. Коли з’ясовується, що цих ліків немає в Україні або тут не можна зробити ту чи іншу операцію, висновок буде передаватися на профільні дві комісії обласної ради – з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів та з питань бюджету і комунальної власності. Комісії розглядатимуть заяви, та за наявності відповідних коштів в обласному бюджеті буде надаватися грошова допомога військовослужбовцям на придбання необхідних ліків або оплату лікування», - пояснив заступник голови обласної ради.

За словами Руслана Годованого, із заявами та довідками потрібно буде звертатися до обласної ради, яка передаватиме документи в департамент охорони здоров’я, або безпосередньо в департамент, де й акумулюватимуться й опрацьовуватимуться документи до попереднього розгляду депутатами обласної ради.

«Якщо депутати підтримають на сесії 10 вересня внесення змін до Положення, одразу можна буде звертатися. Звичайно, ми вкажемо номери телефонів, за якими можна буде отримати додаткову роз’яснювальну інформацію», - зазначив Годований.

Фото прес-служби обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі