Політика

У літньому таборі під Житомиром 10-й рік поспіль відпочивають люди з інвалідністю

27 August 2015, 14:44

Вже тиждень на базі «Карітас-Спес» у с. Зарічани духовний та фізичний відпочинок разом зі своїми рідними отримують люди з інвалідністю.

За ініціативи голови громадської організації «Молодь. Жінка. Сім’я», представника партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Нелі Ковалюк вже 10 рік поспіль люди з інвалідністю, мами дітей, які мають обмежені фізичні можливості, проводять кілька днів на свіжому повітрі за улюбленими заняттями. У таборі щоденно відбуваються різноманітні майстер-класи – декупаж, малюнки по кераміці, макраме та багато іншого. Проводять їх волонтери, представники релігійних конфесій та громадських організацій.

Ще до того як Неля Ковалюк стала депутатом Житомирської міської ради, сприяла тому, щоб до календарних планів заходів обласного та міського управлінь сім’ї молоді і спорту, включалося фінансування подібних літніх таборів.

««Вихід у світ» для людей такої категорії є дуже важким зараз. Їм елементарно важко вийти з дому, потрапити до громадського транспорту і до необхідного закладу чи установи. Це важка праця. Тому відпочинок вкрай необхідний. У таборі для цього створені всі умови», – розповіла Неля Ковалюк.

Цього року до літнього табору в Зарічани прибуло 55 відвідувачів не лише з Житомира, але і з інших районів області. На відкриття завітав і депутат Житомирської облради, член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Бочковський. Він поділився з присутніми добрими новинами.

«Я постійно спілкуюся з іноземними інвесторами, які працюють в Житомирській області. І вони звертаються до мене з таким питанням. Відповідно до ЗУ «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні вони повинні працевлаштовувати на своїх підприємствах людей з інвалідністю, а саме 4% від середньооблікової чисельності штатних працівників. Вони хочуть дати людям з інвалідністю роботу, але їм необхідна координація у пошуку таких співробітників. Тому спільно з Нелею Ковалюк ми будемо виконувати цю функцію. Більше того, під час спілкування з головою Житомирської ОДА Сергієм Машковським, у липні цього року, представники компаній з іноземними інвестиціями зазначали, що готові облаштовувати робочі місця, відповідно до потреб мало мобільних працівників.

Також вже є позитивний момент з іноземним інвестором, компанією «Рельполь Альтера», яка спеціалізується на виготовленні електричного реле (пристрою, який автоматично виконує певні перемикання контрольованого ним електричного кола). Виробництво знаходиться у Черняхові. Зараз у зв’язку з розширенням, їм не вистачає працівників. Тому інвестор готовий створити у Житомирі майданчик, на якому люди з інвалідністю могли б збирати ці пристрої. Представники компанії погодилися постачати в обласний центр матеріали, і після виготовлення виробів, забирати їх назад до Черняхова. Ось такі новини. Втім не буду більше обтяжувати вас інформацією про роботу, адже у найближчі 10 днів вам варто насолоджуватися відпочинком», – повідомив Олександр Бочковський. 

Відпочиватимуть люди з інвалідністю у літньому таборі до кінця серпня.

Прес-служба Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі