Влада

Новопризначений начальник управління Держгеокадастру Житомирської області вивіз свою сім’ю з міста

27 August 2015, 15:49

Максим Глушаниця, який з 18 серпня  очолює головне управління Держгеокадастру в Житомирській області вивіз свою сім’ю з міста через події, пов’язані з його призначенням, та психологічний тиск.

Про це Глушаниця розповів Житомир.info після наради в управлінні Держгеокадастру 27 серпня.

«Відкрито не погрожують, психологічно діють на сім’ю, на маму. Ви бачили – там фотографували, відео знімали, десь за мною, я бачу, якісь машини їздять ті ж самі. Просто намагаються мене вибить із рівноваги. Як мінімум, сім’я моя зараз в Житомирі не проживає із-за останніх подій. Поки правоохоронці розбираються», – зазначив Максим Глушаниця.

Приховані погрози новий очільник обласного земельного управління отримував ще до офіційного призначення на посаду.

«Перше я отримував перед 18 серпня, коли вже підписали пропозиції (на призначення). Десь, виявляється, в мене знайомі були і мене попросили, що є люди, яким треба щось десь оформити в північних районах, якось розмито, тобто, хотіли побачити, почути мою реакцію. Кажу: я на посаду не зайшов, будете писати заяву, будем розглядати згідно чинного законодавства. Мою позицію побачили, і ви реакцію теж 18 серпня побачили», – каже Глушаниця.

Нагадаємо, що з 21 серпня навпроти головного управління держгеокадастру стоїть намет «Правого сектору». Активісти ведуть фото- та відеозйомку всіх, хто заходить та виходить з управління. Однією з вимог, яка зазначена в переліку, розміщеному на наметі – скасування рішення про призначення Глушаниці М. В. начальником Головного управління Держгеокадастру та повторне й прозоре проведення конкурсу на посаду керівника.

«Далі в нас на меті задати 10 запитань, пану Глушаниці в нас є перелік, та вручить йому декларацію чесності, хай він її чесно, авторитетно заповнить. А далі ми будемо контролювати», – зазначив керівник Житомирської обласної політичної партії «Правий сектор» Гінгіза Олександр.

Роботі управління активісти не заважають.

«Я бачив, що біля входу якісь палатки стоять. До мене особисто, до держгеокадастру, ніхто не звертався ні з якими вимогами, що ми десь щось не то робим, щось конкретно маємо робити. Якщо у людей якісь вимоги, вони мають мінімум офіційно поставити підпис і принести», – наголосив Максим Глушаниця.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 18 серпня близько 11.00 біля кінотеатру «Жовтень» розпочався мітинг. Члени громадської ради і кількасот активістів виступали проти призначення Максима Глушаниці начальником управління Держгеокадастру в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі