Суспільство

Бійці 95-ї житомирської бригади передали сиротам зі Слов’янська шкільне приладдя

28 August 2015, 09:58

Військовослужбовці 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України відвідали загальноосвітню школу-інтернат №1 в місті Слов’янськ Донецької області.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба 95-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗС України.

Військові вручили 15 дітям-сиротам набори школярів – рюкзаки зі шкільним приладдям: зошитами, ручками, лінійками, щоденниками, наборами кольорових олівців тощо.

«Це наша власна ініціатива. Ми вміємо як захищати зі зброєю цивільних людей, так і піклуватись про них, допомагати. А кому найбільше потрібна допомога, як не сиротам. До того ж, зараз передшкільна пора, всі батьки збирають дітей до школи. Більшість наших десантників теж мають дітей, тому зібрали кошти і закупили необхідне діточкам», – розповідає заступник командира по роботі з особовим складом бригади підполковник Олександр Іщенко.

Директор школи Микола Якименко прийняв подарунки від десантників та пообіцяв вручити їх тим, хто цього найбільше потребує.

«Зараз у нашій школі навчається 276 дітей, з них 49 – позбавлені батьківської опіки. Як би не допомагала їм держава, а батьківської турботи не заміниш. Сироти ніколи не мають таких якісних речей, як ті, в кого є батьки. Через це часто почуваються обділеними, ображеними. Ми намагаємось працювати так, щоб всі були в рівних умовах. Просимо допомоги у благодійників. А тут військові за один раз зібрали до школи третину наших сиріт. Дуже їм вдячні», - каже Микола Іванович.

Школярі пообіцяли віддячити «крилатим піхотинцям» власноруч зробленими подарунками. Незабаром табори і техніку 95-ї аеромобільної бригади прикрасять малюнки вихованців школи-інтернату.

«Кожна дитина заслуговує на прекрасне дитинство не залежно від того, є в неї батьки чи немає, за вікном війна чи мирний час. І ми, дорослі, маємо забезпечити всім дітям цей щасливий період», – каже підполковник Олександр Іщенко.

Фото прес-служби 95-ї окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗС України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі