Місто

У Житомирі на вул. Шевченка діти розбирали фундамент майбутнього магазину, а дорослі – перекрили дорогу

28 August 2015, 10:41

У четвер 27 серпня о 18:00 близько 50 чоловік перекрили дорогу на вулиці Шевченка. На знак протесту проти будівництва магазину мешканці будинків № 35 та 37 по вулиці Шевченка вийшли на дорогу, аби звернути увагу міської влади.

За словами місцевих жителів, цього дня мала відбутися зустріч із забудовником, натомість о п’ятій вечора у подвір’я приїхав самоскид і працівники почали заливати бетоном фундамент. Це обурило мешканців і вони вирішили вийти на акцію протесту.

«Будівництво як вели, так і ведуть, ще з більшими темпами. Коли ви приїздили, ви бачили, що тільки одна площадка була. Зараз дивіться що відбувається. Тобто, народ ігнорують повністю. На нас увагу ніхто не хоче звертати. Ми вже зверталися в інстанції. Ніхто нас не хоче чути. Може так нас почують. Ходили до виконкому, давали заяву на нас ніхто не звертає увагу. Сьогодні ніби мали власники приїхати. Вони не приїхали, тобто нас ігнорують з усіх боків. Ми вирішили зробити акцію протесту і перекрили дорогу, щоб на нас звернули увагу», - каже старший будинку Шевченка, 37 Ігор Виноградов

Близько сьомої години на місце прибули співробітники міліції та перекрили з обох боків дорогу, щоб не допустити аварійної ситуації. Тим часом батьки, а також діти, які гуляли у подвір’ї почали самотужки розбирати конструкції фундаменту: знімати опори та виймати сталеві стрижні. Міліція, яка знаходилася поруч, навіть не намагалася зупинити дітей.

О восьмій годині вечора місцеві мешканці вирішили тимчасово припинити акцію, і зібратися наступного дня в цей же час, якщо міська влада і надалі ігноруватиме мешканців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі