Місто

Член Житомирського виконкому перевірив звіт ЖЕКу про 100% готовності будинків до зими

28 August 2015, 13:20

 Член виконкому Житомирської міської ради Дмитро Ткачук перевірив звіт ЖЕКу №15 про 100% готовності до зими будинку, в якому він проживає.

«Підготовку до зими в місті банально саботують, якщо не формально то принаймні по факту. Поки Любов Цимбалюк та Сергій Сухомлин граються в те, хто відповідальний за ЖКГ, пожинати плоди будемо ми - звичайні мешканці багатоповерхівок Житомира. З усіх каналів трублять, як проводиться робота, як її контролюють, а віз і досі там. Готовність малюють лише на паперах. Днями дізнався, що вже 2 ЖЕКи відзвітували про 100% готовність до опалювального сезону. За збігом обставин, на території обслуговування одного з таких “передовиків” розташований і мій будинок.  Знаючи стан будинків свого району, така готовність мене  здивувала. Частково тому, що знаю про формальність і недоліки в системі складання паспортів готовності до опалювального періоду. Вочевидь, на думку ВЖРЕПУ, як і в минулому році, стан будинку задовільний», - пише Дмитро Ткачук у своєму блозі на Житомир.info.

Він виклав фото результатів перевірки свого та кількох сусідніх будинків.

«Для того, щоб пройтися по пунктах Паспорту готовності до роботи в опалювальний період і констатувати незадовільність стану будинку, що обслуговується ВЖРЕП не потрібно бути великим професіоналом, адже формальність підходу при його складанні помітна не озброєним оком. Така ситуація і стан речей має свої пояснення. Якщо уважно подивитись на склад комісії, що складає даний документ, то ми бачимо, що це в основному працівники ЖЕКу, який і є відповідальним за підготовку та усунення недоліків. Таким чином, маємо ситуацію коли ЖЕК  є і виконавцем і перевіряючим в одному обличчі. За таких умов ні про яку об’єктивну оцінку готовності наших будинків до зими просто не йдеться, адже значно спокусливішим є написати у всіх рядках задовільно і списати кілька квадратних метрів скла, утеплюючих та інших матеріалів, аніж дійсно належним чином виконувати свою роботу», - зазначає член виконкому.

На думку Ткачука, єдиним дієвим механізмом перевірки будинків є включення до складу комісій безпосередніх мешканців будинків (старших по будинку, голів об’єднань та ін.), а «халтурщиків» притягувати до відповідальності.

«Враховуючи це, як член Виконавчого комітету, я розробив проект рішення «Про затвердження Порядку підготовки багатоквартирних житлових будинків  та їх систем теплоспоживання до опалювального періоду в м. Житомирі» Текст проекту доступний за посиланням. Буду вдячний за коментарі та пропозиції... Не варто розраховувати на чиновників чи посадовців. Ніхто крім нас не має більшої мотивації, щоб його будинок був належним чином підготовлений до зими. Тому закликаю виконком дати людям таку можливість, а житомирян - особисто проконтролювати підготовку до зими своїх будинків», - закликає Дмитро Ткачук.

Як повідомляв Житомир.info, 25 серпня в.о. мера Житомира Любов Цимбалюк доручила першому заступнику мера Сергію Сухомлину щотижня проводити засідання штабу і до 1 вересня забезпечити 100%-ву готовність міста до зими. Цього ж дня Сухомлин повідомив, що більшість ЖЕКів готові до зими у кращому випадку лише на 50%.

Дах: руберойд відірваний від димканалів. Горище: завалене сміттям від інтернетчіків та кабельщиків. Вікна не засклені та не закриті

Сходові клітини: вікна частково биті, на більшості поверхів відсутнє друге скло. В ряді випадків немає віконних рам для другого скла. Враховуючи, що останнє фарбування було у 12 році, як мінімум з того часу подвійні вікна і відсутні

Підвал: стан вхідних дверей явно не свідчить про спроможність зберігати тепло

Вікна в підвалі, як і на горищі частково не закриті, не утеплені

Труби: теплоізоляція на трубах переважно пошкоджена або відсутня

Фото та підписи до них з блогу Дмитра Ткачука

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі