Місто

Скільки коштує проживання в гуртожитках житомирських університетів

28 August 2015, 15:00

Вищі навчальні заклади Житомира готуються до початку нового навчального року. Одним із етапів підготовки є поселення в гуртожиток.  

Житомир.info  дізнавався, скільки коштує проживання в гуртожитках вузів.

Найдешевше за кімнати платять студенти Житомирського Національного агроекологічного університету – від 175 грн до 225 грн за місяць.

«1-ий, 2-ий, 3-ий і 5-ий гуртожиток в нас вартість 175 грн в місяць, а 4-ий гуртожиток – 225 грн в місяць. Ми намагаємось 100% забезпечити студентів гуртожитком. Немає такого, що когось поселили, а когось не поселили. На сьогоднішній день, навіть, якщо трохи з ущільненням, з дозволу тих, хто проживає в кімнаті, ми маємо селити всіх. Перший курс селиться 100%», – каже голова профкому студентів ЖНАУ Олександр Лопатюк.

В Житомирському державному технологічному університеті студенти при поселенні сплачують одразу за чотири місяці.

«При поселенні в гуртожиток студенти сплатили 1000 грн за проживання з вересня по грудень. Першокурсники всі забезпечені гуртожитком. Наприклад, 5-й курс, хто не хоче жити в гуртожитку – йде на квартиру», – зазначив голова профкому студентів ЖДТУ Владислав Савіцький.

У Житомирському державному університеті ім. Івана Франка, за словами голови профкому Олега Антонова, вартість проживання за рік – орієнтовно 2500 грн.

«В цьому році всі забезпечені гуртожитком», – зауважив Олег Антонов.

В оголошеннях, розміщених в інтернеті, вартість оренди кімнати в квартирі – від 500 грн.

Як виглядали студентські гуртожитки у Житомирі два роки тому дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі