Події

СЕС рекомендує коростенцям обмежити перебування на вулиці через підвищений вміст у повітрі продуктів горіння

28 August 2015, 15:39

 У зв’язку з пожежами лісових масивів, торфовищ та сухої трави фахівці Коростенського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» 26 та 27 серпня здійснили відбір проб атмосферного повітря у місті Коростень.

Про це повідомляє головне управління Держсанепідслужби Житомирської області.

Узяті проби повітря на розі вулиць Грушевського та Крупської в Коростені, а також на території парку ім. Островського, в районах АЗС «Фактор» та залізничного переїзду Чолівка.

«Результати проведених лабораторних досліджень свідчать, що у вказаних точках концентрації азоту діоксиду та ангідриду сірчистого перевищували гігієнічні нормативи. Вміст азоту діоксиду в досліджених пробах коливався в межах 0,22-0,31мг/дм3 при допустимому значенні 0,2 мг/дм3, вміст ангідриду сірчистого визначався в межах 0,48-0,59 мг/дм3 при допустимому значенні 0,5 мг/дм3», - йдеться у повідомленні.

Фахівці санслужби попереджають: перебування в зоні забрудненого повітря може сприяти ускладненням серцево-судинних захворювань, захворювань органів дихання, а також бути причиною алергічних реакцій.

Головне управління Держсанепідслужби рекомендує мешканцям Коростеня обмежити перебування людей на відкритому повітрі, уникати тривалих прогулянок, особливо в часи інтенсивного руху транспорту. У будинках рекомендовано зачиняти вікна, якнайчастіше прибирати приміщення та завішувати вікна вологою тканиною.

У разі погіршення самопочуття - утрудненні дихання, частому кашлі, - необхідно звертатися за медичною допомогою.

У повітрі ж Житомира станом на 26 серпня перевищення вмісту шкідливих сполук не спостерігалося, - констатують фахівці СЕС.

Досліджувалося повітря в районі вулиці Перемоги, 92, провулку 6-го Щорса, 6,  вулиці Байка, 7 та Гагаріна, 55. Концентрації азоту діоксиду, сірчистого ангідриду, вуглецю оксиду та сажі  в атмосферному повітрі у вказаних точках визначалися в межах значно менших, ніж граничнодопустимі концентрації.

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня місто Коростень було вкрите димовою завісою через горіння торф’яників у сусідніх районах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі