Суспільство

У Житомирі благодійний фонд виділив кошти на реабілітацію пораненого бійця 95-ї бригади

29 August 2015, 11:23

Він пройшов гору Карачун та бої проти важкої бронетехніки противника у селищі Мирне Донецької області. Військовослужбовець 95-ї аеромобільної бригади Віктор Мельничук розповідає: служив за контрактом з 2008 року і брав участь у миротворчій операції у Косово. На передову в Україні потрапив, щойно розпочалась анексія Кримського півострову.  Віктор каже: уламкове поранення танковим снарядом отримав під час атаки сепаратистів на український блокпост у Донецькій області.

“Зразу після поранення вони ще хотіли взяти нас в оточення. Десь п'ять кілометрів ми виходили до другого блокпосту. Звідти мене волонтери вивезли в Ізюм. Там, де зразу найближча госпіталізація була. З Ізюму перевезли в Харків, в Харкові мені зробили першу операцію: діставали уламок з голови. Потім літаком я був доправлений до Київського центрального госпіталю. Там у мене була повторна операція: чистили мозок від уламків черепа”, - розповідає поранений військовослужбовець Віктор Мельничук.

Віктор розповідає: медики дають надію на часткове видужання, але лікування потребує значних коштів.

“Протягом року треба приймати певні препарати і проходити реабілітацію. Це реабілітаційний центр NODUS біля Києва, в Броварах. Там є свої більш сучасні методи лікування. В нас нема в госпіталі військовому проводити таке лікування. Протягом року я з червня місяця проходжу лікування. Є шанс, що вдасться наслідки прибрати”, - розповідає поранений військовий.

У благодійному фонді, до якого звернулась родина пораненого військовослужбовця, кажуть: за тиждень зібрали усі необхідні документи, і комісія по розподілу коштів одноголосно вирішила виділити гроші Віктору.

“На сьогоднішній день ми миттєво зібрали експертну раду нашого благодійного фонду. Взагалі весь курс лікування, якщо я не помиляюсь, 72 тисячі. Але він поетапний, і сьогодні ми виділили 18 211 гривень і 50 копійок на найближчий курс”, - каже член правління благодійної організації "Фонд допомоги громадянам України "Разом за справу" Іван Мартинчук.

Вже першого вересня Віктор Мельничук розпочне лікування у центрі реабілітації NODUS.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі