Місто

Майже 150 курсантів Житомирського військового інституту заприсяглися на вірність Україні

29 August 2015, 17:06

У Житомирському військовому інституті Корольова півтори сотні першокурсників виголосили присягу на вірність українському народу.

Молоді курсанти переконують: їх не лякають бойові дії на Сході України, і кожен усвідомлює відповідальність професії.

«Не потрібно боятися того, що коїться в країні, потрібно, як патріот своєї країни, допомогти і злагодити ситуацію. Більше мотивації, щоб стати справжнім офіцером, справжнім патріотом», - каже курсант Сергій Огойко.

Юлія Шацька приїхала на навчання з Волині. Вона без вагань змінила підбори на берці і впевнена, дівчата не гірше за чоловіків можуть проявити себе у війську.

«Це була моя мрія з дитинства, мене до цього готували дуже ретельно в ліцеї, і зараз я впевнена, що я виросту і стану дуже хорошим офіцером нашої держави. Я буду розвідником, зв’язківцем», - каже вона.

Більшість новоспечених курсантів військового вишу - це вчорашні школярі. Втім серед них 32 бійця з досвідом служби на Сході. Свою присягу вони склали значно раніше, тепер отримують нагрудні знаки від генерального штабу. Богдан – один із них, у зоні АТО він служив 2 місяці.

«Я був в Дебальцевому, зв'язок підтримував. Дуже приємно отримувати цю нагороду за участь у антитерористичній операції, це перша нагорода, що у мене є», - каже курсант Богдан Примак.

В інституті кажуть. учасники АТО як і решта курсантів вчитимуться за однією програмою, яку постійно оновлюють.

«Ми враховуємо усі новітні розробки інших країн, але ми найбільше уваги приділяємо тому, що зараз необхідно у зоні бойових дій. Це впроваджується у навчальний процес, тому наші курсанти - найбільш навчені, вони віддані своїй державі, вони навчаються усьому, що необхідно для захисту Батьківщини», - каже начальник Житомирського військового інституту ім. Сергія Корольова Юрій Даник.

Привітати курсантів зі складанням присяги прийшов народний депутат України Борислав Розенблат.

«Я подякував батькам за те, що виховали таких справжніх синів і дочок українського народу, що сьогодні, незважаючи на такий тяжкий стан, вони йдуть служити в армію і захищають свою Вітчизну. Цей день вони повинні запам'ятати на все життя, тому що є така професія - Батьківщину захищати, а ми повинні бути присутні, щоб вони відчували, що український народ з ними», - зазначив Борислав Розенблат.

Родичі, які приїхали підтримати курсантів, кажуть: пишаються своїми дітьми і моляться за мир в Україні.

Після складання присяги курсанти отримали добову відпустку. Опановувати військову науку вони розпочнуть  вже 1-го вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі