Місто

Житомиряни не готові відмовлятися від купівлі букетів на 1 вересня

31 August 2015, 15:10

Першокласник Андрій вже готовий до школи. На квітковий ринок з бабусею прийшов за букетом для першої вчительки.

«Купили троянди, красиву таку гілочку 20 грн - це нормально», - каже бабуся першокласника Надія Коваленко.

Асортимент букетів широкий, найбільшим попитом користуються троянди та айстри. Та найдовша черга шикується біля квіткових новинок.

«Квітка називаються еустома, з недавнього часу ми почали вирощувати у себе їх. Це їх сезон і вони, коли вирощуються у нас, стоять довше набагато. Гілочка еустоми 15, 20 і 25 грн», - розповідає продавець Ірина Столяр.

Батьки помітили, що до першого вересня ціни дещо зросли, але відмовлятись від купівлі букету вони не збираються.

Житомирянка Олеся Невмержицька розповідає: «Я для себе вирішила зробити експеримент, тиждень тому просто проходила повз і запитала: троянда була 10 грн, зараз - 15-20. Подорожчали. 90 грн за 2 букета».

«Директор школи сказав, що необов'язково квіти, але ми вважаємо, що на це свято мають бути присутні квіти обов'язково. Нам сподобався такий жовто-блакитний букет, патріотичний стиль. Ціни - ось такий букет 60 грн коштує», - розповідає мама першокласника Світлана Самойленко

Вчителі цього року обов’язково будуть з квітами – прогнозують продавці, адже житомиряни як і в попередні роки активно купують букети.

«Як би там не брали, а на перше вересня беруть діткам. Дорогі не можуть люди. Саме таке в межах 30, 35, 40. Більше рози, еустому. В осносному маленькі рози, які вдома вирощуються. Вони і дешевші, і людей влаштовує», - каже продавець квітів Галина Хмілевська.

Без букету на перший дзвоник піде третьокласниця Даша. З мамою вони вирішили, що замість квітів куплять шоколад.

«Я вважаю просто краще цукерки занести, або шоколадку, або цукерки. А квіти нехай ростуть краще», - каже мама Світлана Бірюченко.

Святкувати без квітів стало популярно і через бойові дії на Сході. Школярі і студенти відмовляються від купівлі букетів, а заощаджені гроші передають на користь військовим. Так у липні студенти Житомирського технологічного університету замість квітів на випуск придбали більше тисячі літрів води для військовослужбовців 95-ї окремої аеромобільної бригади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі