Політика

Керівник житомирського «Правого сектору» про неузгоджений погром наметів Опоблоку та акції проти Глушаниці

31 August 2015, 18:45

 Участь представників «Правого сектора» в акції, під час якої у Житомирі порізали ножем намети «Оппозиційного блоку», не була узгоджена з керівником обласного осередку.

Про це Житомир.info розповів Олександр Гінгізов, який 9 липня цього року був призначений керівником Житомирського обласного осередку «Правого сектора».

«Те, що відбулося, відбулося без мого відома. Воно було сплановано в оточенні Розенблата і він на фоні цього всього, скажімо, знявся. А там хто з активістів прийняли участь я навіть не знаю, чесно вам скажу. Чи безвозмедно, чи за певні, скажемо так, бариші. Ця акція нами не планувалася. Наше відношення до Опозиційного блоку, відповідно, негативне. Люди, які були при владі повинні були понести покарання. Жоден не поніс, ні ті хто організовували антифашистський майдан, ні ті хто їздили на Антимадайни, так звані, тітушко-організатори і тітушко-вози. Переважна більшість їх зараз знаходиться під тими кольорами. А те що відбулося.. Коли в нас всі моменти будуть з’ясовані, то будемо діяти відповідно. Вони діяли не від імені Правого сектору, а як активісти. Керівництво обласної організації Правого сектору цю акцію не планувало і на акцію безпосередньо нікого не делегувало», - сказав Гінгізов.

Він ще раз наголосив, що цю акцію організували з оточення народного депутата від Житомира Борислава Розенблата.

«В фейсбуці було за день до цього повідомлення. А для чого це було пану Розенблату... Може відволікти хотів від тих подій, які там відбувалися на Довженка, 45 (біля управління Держгеокадастру – ред.). У нас була там безстрокова акція відносно призначення пана Глушаниці, тому мої всі зусилля були зосереджені там. Ми там п’ять днів відбули, далі ми перейшли в інший формат: зараз наші люди працюють безпосередньо в Києві, біля Держгеокадастру», - пояснив керівник місцевого Правого сектору.

За словами Олександр Гінгізова, конкурс на посаду начальника обласного земельного управління був проведений з порушеннями.

«Конкурс якщо б проводився в рамках закону, то Глушаниця його б не виграв, не маючи профільної освіти, не працюючі в даній галузі і не маючи відповідного стажу держслужбовця. Тому наші юристи підготували безпосередньо туди запит. Для прикладу, в Одеській області на таку посаду 500 претендентів, а в Житомирській – два, дуже цікаво. У нас акція закінчилася приїздом сюди телеканалу ZIK, були взяті коментарі у активістів, у голови обласної адміністрації, у Глушаниці. Потім у нас було спільне при телебаченні спілкування. Глушаниця виступав безпосередньо як один із розробників закону про бурштин так званий», - розповів Олександр Гінгізов.

Гінгізов і Циганчук у кабінеті Глушаниці, знімає телеканал ZIK

Він також повідомив про ще один запит щодо нового начальника управління Держгеокадастру Максима Глушаниці – у міську раду.

«Глушаниця коли працював на посаді начальника Агенції з управління майном міста були певні потоки фінансів, які були спрямовані чи не туди, чи взагалі не туди. Ми по цьому факту теж зробили відповідний запит. Є інформація, що він, маючи трьохкімнатну квартиру, отримав службову квартиру від міської ради, яку приватизував і продав», - сказав Гінгізов.

Він пообіцяв, що через день-два будуть знову акції проти «незаконного призначення» Глушаниці.

«Ми в інший етап просто переходим, не хочу наперед забігать, день-два – ви побачите. Тому що воно зводиться все до бурштина... Призначення на проблемні управління, департаменти мають буть прозорі і мають призначаться спеціалісти. Є запитання і до адміністрації, до правових структур: чому більше року Олевський район, він уже охарактеризований як «Бурштинова країна», у всіх на слуху, тільки ніхто порядок там не хотів наводить. Дали людям легкі гроші заробить, а зараз побачили, вибачте, що це вже не мільйони, а мільярди, і вирішили це монополізувати. Той закон, де є співавтором пан Розенблат, там чітка монополізація даної галузі промисловості. А пан Глушаниця безпосередньо був у цьому всьому процесі. Не получилося через Верховну Раду так як вони хотіли, то пішли іншими методами», - пояснив керівник обласного осередку Правого сектору.

 

Нагадаємо, 11 серпня у приміщенні облдержадміністрації проводили громадське обговорення кандидатури Глушаниці на посаду начальника земельного управління. Громадську раду при Житомирській ОДА майже тригодинне обговорення не задовольнило і вона вирішила зібратися з цього питання 18 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, 18 серпня на майдані Корольова мітингували проти призначення Глушаниці і кричали «Ганьба» губернатору Машковському. У акції брали участь близько 300 людей, переважно – хлопці та чоловіки, які спеціально приїхали на мітинг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі