Місто

На північній околиці Житомира у повітрі забагато сірчистого ангідриду, – СЕС

1 September 2015, 10:44

У зв’язку з виникненням на території Житомирської області пожеж лісових масивів, торфовищ, сухої трав’яної рослинності, фахівцями Держсанепідслужби здійснюється щоденний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря населених пунктів.

Про це Житомир.info повідомили в управлінні Держсанепідслужби Житомирської області.

«Фахівцями Коростенського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» 28.08.2015 р. та 31.08.2015р. здійснено відбір проб атмосферного повітря в м. Коростені в районах залізничного переїзду Чолівка, АЗС «Фактор», на вул. 1 Травня та на розі вул.Грушевського й Крупської. Результати, проведених лабораторних досліджень свідчать, що у вказаних точках концентрації азоту діоксиду та ангідриду сірчистого перевищували гігієнічні нормативи. Вміст азоту діоксиду в досліджених пробах коливався в межах 0,28-0,35 мг/дм3 при допустимому значенні 0,2 мг/дм3, вміст ангідриду сірчистого визначався в межах 0,52-0,59 мг/дм3 при допустимому значенні 0,5 мг/дм3», – йдеться у повідомленні.

Також 28 серпня фахівці Коростенського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» здійснювали відбір проб атмосферного повітря в с. Лісобуда та Лісівщина Коростенського району, де зафіксовано осередок виникнення лісової пожежі.

За результатами, проведених лабораторних досліджень встановлено перевищення гігієнічних нормативів вмісту азоту діоксиду та сірчистого ангідриду. Вміст діоксиду азоту визначався в межах 0,18-0,35 мг/дм3 при допустимому значенні 0,2 мг/дм3, ангідриду сірчистого – в межах 0,45-0,6 мг/дм3 при допустимому значенні 0,5 мг/дм3.

«Фахівцями Житомирського міськрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» 28 серпня здійснено дослідження повітря Житомира в районі вул. Перемоги, 92; пров. 6-й Щорса,6; вул. Байка,7; вул.Гагаріна, 55. Встановлено, що вміст ангідриду сірчистого в атмосферному повітрі в районі вул. Перемоги, 92 та пров. Щорса, 6 перевищував допустиме значення і визначався на рівні 0,6 мг/дм3 при допустимому значенні0,5 мг/дм3. В районі вул. О. Байка, 7 вміст сірчистого ангідриду визначався на рівні граничнодопустимої концентрації. Вміст діоксиду азоту, вуглецю оксиду та сажі у вказаних вище точках не перевищував допустимих показників. В районі вул. Гагаріна, 55 вміст забруднюючих речовин не перевищував ГДК», – розповіли у СЕС.

Результати лабораторних досліджень проб повітря, що здійснювалися у місті Овруч, свідчать про відповідність якості атмосферного повітря гігієнічним вимогам за показниками вмісту азоту діоксиду, сірчистого ангідриду, оксиду вуглецю.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 31 серпня місто знову знаходилося в диму, запах гару було чутно як в районі Богунії, так і біля Станишівки.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі