Україна

За події під Верховною Радою затримано 18 осіб

1 September 2015, 11:14

За участь у сутичках під Верховною Радою 31 серпня затримано 18 осіб, ще 13-х відпустили, бо інформація щодо їхньої провини поки не підтвердилася.

Про це повідомляє радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у Facebook

"Вчора, правоохоронними органами за підозрою про участь в незаконних, злочинних діях проти держави Україна, було затримано 31 особу. Протягом минулого вечора і ночі слідчі органи МВС проводили всі відповідні процесуальні дії", - написав він у вівторок вранці.

"На цей час, в рамках ст.208 КПК України затримано 18 осіб. З них двоє бійців батальйону МВС "Січ", один з яких підозрюваний у застосуванні бойової гранати РГО проти правоохоронців. Обидва недавно написали рапорти на звільнення за власним бажанням", - заявив Шкіряк.

"Стосовно інших 13 осіб, що були доставлені у Голосіївський та Печерський райвідділи міліції, інформація поки що не підтверджена і їх відпустили", - додав він.

Слідчого-оперативні групи продовжують активно працювати і з'ясовувати всі деталі та обставини "антидержавного злочину" під парламентом, збирають і аналізують матеріали, зазначив радник голови МВС.

"Вбивство бійця Нацгвардії та поранення близько 130 правоохоронців не пройде безкарно. І організатори, і виконавці цього політично-кримінального кривавого свавілля будуть знайдені і покарані. Органи правопорядку діятимуть жорстко і безкомпромісно!", - заявив Шкіряк

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі