Політика

Сергій Сухомлин привітав школярів Житомира з початком навчального року

1 September 2015, 16:10

Першокласники школи №8 не дочекаються, коли сядуть за парти. Щоб підтримати дітей, на шкільну лінійку зійшлися їх родичі.

«Давали настанови, щоб вчився, щоб слухався. Дуже хвилюємося, бажаємо миру в нашій державі, щоб усе налагодилося, щоб діти у наші державі жили мирно», – каже бабуся першокласника Ніна Кесарчук

Із побажаннями миру до школярів звернувся військовослужбовець славетної 95-ї бригади.

«Від вас, молодь, зараз залежить майбутнє нашої країни. Але ми, воїни збройних сил України, постараємося зробити усе можливе, щоб майбутнє нашої країни було щасливим у незалежній європейській державі», – каже військовослужбовець 95-ї окремої аеромобільної бригади Олександр Благотнюк.

Привітати першокласників з початком навчального року прийшов перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин. Він каже: цього року на ремонт і купівлю обладнання для шкіл міста витратять рекордні 69 мільйонів гривень, отже, школярі отримають змогу навчатися у значно кращих умовах. Першокласникам він подарував квитки на дитячу виставу.

«Подвійні почуття. З одного боку сміх дітей, радість, бантики, першокласники, які йдуть до школи. А з іншого боку ще 2 роки тому ці дітки ще не знали, що таке система залпового вогню "Град", не знали, що таке бомбардування, а зараз вони все це знають . Але є надія на те, що все таки ситуація поміняється і ми отримаємо дійсно мир в Україні, якого заслуговуємо і ми, і ці маленькі дітки», – зазначив Сергій Сухомлин.

Думками про мир і про військових починається свято першого дзвінка і у Міжнародній україно-італійській школі "Всесвіт".

«Багато тат наших дітей сьогодні там, на передовій. Тому я дуже хочу, щоб ми їх привітали оплесками, подякувати їм дуже дуже. Ми вам дуже дякуємо дорогі наші батьки», - звернулася до учнів і батьків директор школи Марія Левченко.

Чи буде дитина ходити у школу із задоволенням, залежить від батьків, каже мама шести дітей Олена Хачатнян. Четверо її доньок ходять до школи.

«Потрібно дітей настроювати на те, що сьогодні це для них конче необхідно, тому що це їхня праця, результат вж буде видно в майбутньому. Як вони сьогодні будуть навчатися, з яким настроєм вони сьогодні будуть йти в школу, через декілька років вони з таким настроєм будуть йти на роботу», – каже Олена Хачатрян

З прекрасним настоєм на шкільну лінійку прийшов Єфрем. Початку шкільного року хлопчик чекав з нетерпінням.

«Дуже готувався, два тижні рахував дні до першого вересня, заснув поруч з портфелем і поруч зі шкільною формою. І вже дуже був готовий йти до школи», - розповідає батько хлопчика Михайло Антонович

Сьогодні навчальний рік розпочався для 27 тисяч житомирських школярів. Серед них 3200 першокласників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі