Суспільство

У зоні АТО Ада Роговцева декламувала вірші для бійців 95-ї бригади

1 September 2015, 16:37

Разом з Адою Роговцевою до базового табору «крилатих піхотинців» у зоні Антитерористичної операції завітала її донька, актриса Катерина Степанкова та актриса кіно і театру Світлана Орліченко.

Про це повідомляє прес-служба 95-ї аеромобільної бригади.

«Я пишаюсь вами, нашими хлопцями. Бо ви – герої, зробили правильний вибір, об’єднались навколо української ідеї», – сказала десантникам 95 окремої аеромобільної бригади ВДВ ЗСУ народний артист Радянського союзу, герой України Ада Роговцева

Ада Роговцева разом з донькою задекламували вірші Лесі Українки, Ліни Костенко, уривки роману «Маруся Чурай», поезію воїна-атошника Романа Семосала.

Особливе враження на піхотинців справила вистава «Схоже на щастя» за п’єсою П’єра Пальмада і Крістофа Дютюрона «Втікачки».

Після вистави актори подарували десантникам розписаний побажаннями прапор України.

«Мені цікаво давати концерти українським бійцям, говорити з ними на серйозні, вічні теми. Про мистецтво, творчість, високу серйозну літературу. В українських бійцях я ще жодного разу не розчарувалась. Всі вони різні, але українська ідея розширила у них межі свідомості, змінила правила їхньої поведінки», – зізналась актриса.

З початком війни Ада Роговцева перестала їздити з виставами до Росії. Називає це власною громадянською позицією.

«Кожна людина мусить мати свою позицію. Що ти відстоюєш, що вважаєш добром, а що – злом. Де смерть, а де життя. Кожна людина має діяти і жити за позовом свого серця. Іншого не дано. А як до цього ставлять якісь інші люди – то мене не турбує. У мене нема страху, що від мене відвернуться мої шанувальники з Росії. Ніхто ніколи не відвернеться від того, хто живе і працює чесно. Проти мене в Росії порушили якусь кримінальну справу за те, що начебто я віддала гроші шпиталю. Мовляв, в Росії я заробляю гроші, а віддаю їх хунті. По-перше, не я особисто, а весь колектив віддав гонорар за виставу на потреби хворих. По-друге, ні за які гроші я не відмовлюсь від власної позиції. Я підтримую свою Батьківщину перед агресією колосального монстра. Не хочу, щоб мене і моїх дітей знову зробили рабами. На нашу країну іде агресія, у мене нема іншого вибору. Не можна називати братом того, хто йде на тебе війною. Я тільки за одне переживаю. Що така велика держава, як Росія, не може відступитись від нашої маленької України і не може дати жити нам так, як ми вважаємо за необхідне. Ніколи не прощу владі Росії ті смерті, які вона нам принесла», – каже Роговцева.

Надійтесь на Бога. Вірте, що Господь милосердний, що він збереже і солдата, і його родину. Треба сподіватися на чудо. Але це все не закінчиться скоро. Той, хто затіяв цю війну, вже так багато наробив лиха у людській свідомості, що агресія триватиме роками. Росіяни ненавидять нас і нічого не хочуть чути. Минуть роки, щоб ми хоч якось це змінили. Переконати росіян неможливо, але відступати від цього не можна. У мене є знайома родина. Жінка – живе у Росії, ненавидить українців, а чоловік – українець, патріот. Пройшов цілий рік, щоб жінка почала розуміти, що правда тут, а там – брехня. У мене є подруга росіянка, колишня комуністка. Вона як бачить щось українське – то лякається,тікає, як чорт від ладану. У них в крові – несприйняття нічого нашого», – сказала артистка.

Фото прес-служби 95 ОАЕМБР

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі