Суспільство

У райцентрі Житомирської області на школі відкрили меморіальні дошки одразу двом героям

1 September 2015, 18:14

1 вересня після урочистостей з нагоди Дня знань у Ємільчинській ЗОШ №1 Житомирської області  відкрили меморіальні дошки загиблим учасника АТО. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті районної газети «Народна трибуна».

«Присвячені вони двом випускникам цього навчального закладу, що загинули в АТО – Юрію Макарчуку та Сергію Сагану. Розповіді про молодих хлопців, їхню відвагу торкнули серце кожного з гостей та присутніх школярів, у очах багатьох стояли сльози», – йдеться у повідомленні.

Юрій Макарчук  народився 21 червня 1992 року в родині військовослужбовця. Був сержантом 30-ї окремої механізованої бригади м. Новоград-Волинського. 19 березня 2014 року призваний в ряди ЗСУ. Він стояв на блок постах у Миколаївській та Запоріжській областях. На початку серпня вирушив в зону АТО у Донецьку область. Зник 08 серпня 2014 року в ході ударно-пошукових дій БТГр бригади в районі Маринівки Донецької області на пункті пропуску Маринівка-Куйбишево. Був захоронений як тимчасово невпізнаний захисник України на Алеї слави Краснопільського кладовища м. Дніпропетровська. Упізнаний за експертизою ДНК. Перезахоронений 19 березня 2015 року на кладовищі в смт. Ємільчине Житомирської області. Указом Президента України від 15 травня 2015 року № 270  Юрій Валентинович Макарчук нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ст. (посмертно). Нагороду вручено 01 липня 2015 року сім’ї загиблого.

Сергій Саган народився 15 грудня 1982 року смт. Ємільчине Житомирської області. 19 березня 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Був сержантом 30-ї механізованої бригади. Загинув 17 лютого 2015 року під Дебальцеве під час артилерійського обстрілу.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на свято першого дзвоника у Житомирському торговельно-економічному коледжі Київського національного торговельно-економічного університету відбулося відкриття меморіальної дошки пам’яті випускника закладу Олега Черниша.

 

Фото з сайту газети «Народна Трибуна»

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі